SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyük Zafer'e Mudanya'da coşkulu kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü Mudanya Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle ilçede büyük coşku ve heyecanla kutladı. Zülfü Livaneli'nin kendi orkestrası eşliğinde gençler ve çocuklardan kurduğu koro büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2017 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2017 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Büyük Zafer'e Mudanya'da coşkulu kutlama

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda en önemli başarılardan biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü Mudanya Belediyesi'nin ilçede düzenlediği bir dizi etkinlikle halkın yoğun katılımı ile büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. "Zafer Yürüyüşü" ile başlayan etkinlikler "Livaneli Korosu ve Orkestrası" konseriyle tamamlandı.

Mudanya Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl dönümünde, coşku dolu bir kutlamaya ev sahipliği yaptı. Mudanya Dolgu Alanı'ndan Zafer Yürüyüşüyle başlayan kutlamalar, Mütareke Meydanı'nda Livaneli Korosu ve Orkestrası konseriyle son buldu. Akşam saatlerinde toplanan binlerce Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı, Mudanya Belediyesi'nin dağıttığı Atatürk tişörtleri ve Türk Bayrakları ile Mütareke Meydanı'na kadar yürüdü.

Tarihi Mudanya Bandosu'nun marşlarla, MUDMOT ve PEDAL16 BURSA'nın motosiklet ve bisikletleriyle eşlik ettiği yürüyüşe CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun yanı sıra CHP Bursa İl Başkan Vekili Muharrem Or, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman ile binlerce Mudanyalı katıldı.

"UMUDUMUZ VE CESARETİMİZ ARTIK DAHA ÇOK"

Kutlama töreninde konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, milli bayramların unutturulmaya çalışıldığını söyledi. Tüm unutturma çabalarına karşın bayramları Mudanya'da her zaman coşku ile kutladıklarını belirten Türkyılmaz, "Milli bayramlarımızı Fırat'ın doğusunda da, batısında da büyük coşku içerisinde kutlayacağız. Bu günler yakındır. Cumhuriyeti kuran, sahip çıkan ve yaşatan bizleriz, yöneten de biz olacağız" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğine vurgu yapan Türkyılmaz, "Umudumuz ve cesaretimiz artık daha çok. Korkmayacağız. Korkması gerekenler onlar, çünkü bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının çocukları olarak onların kurduğu bu cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

LİVANELİ KOROSU'NA MUDANYA'DAN TAM NOT

Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu Yıldızlar ve Master grubunun gösterilerinin ardından sahne alan Livaneli Korosu ve Orkestrası Zülfü Livaneli şarkılarını Mudanyalılar ile birlikte seslendirdi. Zülfü Livaneli'nin kendi orkestrası eşliğinde gençler ve çocuklardan kurduğu koro şefi Saide Feray ve Orkestra Şefi Ali Koç'un yönetmenliğinde sahne aldı. "Hey Özgürlük" şarkısı ile konserine başlayan koro en güzel Livaneli şarkılarını seslendirdi. Koro ve solo olarak seslendirilen şarkılara Mudanyalılar da hep bir ağızdan eşlik ederken, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

         

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.