SON DAKİKA
Hava Durumu

BUSİAD yeni kabineden umutlu

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Ergun Hadi Türkay, yeni kabinenin siyasiler yerine teknik insanlar ve iş dünyasından oluşturulmasının çözüm odaklı olacağı izlenimini verdiğini söyleyerek, "17 kişilik kabinede iş dünyasına bu kadar yer verilmesi ise karşılaşmadığımız ve umut verici bir gelişmedir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2018 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BUSİAD yeni kabineden umutlu

Türkiye Cumhuriyeti için tarihi önemde bir değişimin yaşandığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte açıklanan yeni kabineye ilişkin, Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Ergun Hadi Türkay'dan değerlendirme geldi. Türkay, "Kabinenin siyasiler yerine teknik insanlar ve iş dünyasından oluşturulması, çözüm odaklı olacağı izlenimi vermiştir. 17 kişilik kabinede iş dünyasına bu kadar yer verilmesi ise karşılaşmadığımız ve umut verici bir gelişmedir" dedi.

Türkiye'nin 9 Temmuz'da tarihi dönüm noktalarından birini yaşadığını ifade eden Türkay şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçilmesiyle birlikte yürütmenin hızlanması beklentisine yanıt Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanının, kabinesini açıklarken dediği gibi, "Ne bizim ne de bizden sonra gelecek olan cumhurbaşkanlarının yürütme görevi konusundaki aksaklıklar eksiklikler konusunda milletimize karşı öne sürebilecekleri bahaneleri kalmamıştır" sözleri hızlı işleyecek bir devlet mekanizması konusunda umut vermektedir."

Türkay, "artık üretimin önündeki engellerin ortadan bir bir kalkacağı, özellikle ihracata yönelik başta sanayi, tarım ve hizmet üretiminde yeni bir döneme gireceğimiz bir Türkiye'yi görmek umudundayız" diyerek, açıklanacak kurulların, ve diğer organların da bu yeni duruma uyumlu olmasını beklediklerini kaydetti. Türkay, "Yeni yönetim anlayışı ve kabinenin Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını, tüm görev alan kişilerin başarılı çalışmalar yapmasını diliyorum." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.