SON DAKİKA
Hava Durumu

BUSİAD'ın yeni başkanı Ergun Türkay

Bursa'nın patronlar kulübü olarak 40 yılı geride bırakan BUSİAD'da yeni başkan Ergun Türkay oldu. Günay Baylan'ın yeniden aday olmadığı genel kurulda tek liste ile gidilen seçimde genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu alan Ergun Türkay'ın listesi yönetime seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BUSİAD'ın yeni başkanı Ergun Türkay

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) 40. Olağan Genel Kurulu Kültürpark'taki BUSİAD Evi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel Kurul Başkanlık Divanı'nın oluşmasının ardından konuşan BUSİAD 2014 - 2017 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, sağlam temeller üzerine kurulmuş, birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet değerlerinde sahip çıkan ve saygın üyelerden oluşan bir derneğin yönetim kurulunda çalışmaktan ve başkanlık yapmaktan büyük gurur duyduğunu belirtti.

BUSİAD değerlerinden ödün vermeden ve üyeleri mahcup etmeden çalışmaya gayret ettiklerini ifade eden Baylan, "Çalışmalarımızda ülkemizin gelecekte olması gerektiği yeri hayal ettik. Potansiyeli olan bir ülkenin neden bir yıldız gibi parlamayacağının altını çizdik. Cumhuriyetin ilanından bu yana yine Cumhuriyet değerlerine kenetlenerek yol aldığımıza inandık. Bazen bu kenetlenmenin farklı sebeplerle kutuplaşmaya döndüğünü de gördük. Siyasi söyleme hakim olan sertliğin olumsuz etkilerini hissettik. Ortak hedeflerimizin azaldığına, değerlerimizle hayat tarzlarımız üzerinden ayrışmanın hızlandığına ve gelişmiş dünya ülkeleri ile iletişim kurmakta zorlandığımıza tanık olduk. Biz iş dünyası olarak başarı odaklıyız ve başarının nasıl geleceğini de görmek zorundayız. 21. yüzyıl dünyasında hayal ettiğimiz Türkiye, ancak Cumhuriyet değerleri etrafında kenetlenen, devletine güvenen, sorgulayan, problem çözerek geleceği tasarlayan gençlerin yetiştirilmesi ile olacak" dedi. Baylan, sağlam temeller üzerine kuruluş BUSİAD'ı daha ileriye taşıyacak yeni yönetim kuruluna da başarılar diledi.

Baylan'ın konuşmasının ardından genel kurul toplantı gündemine uygun olarak yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporları okundu ve onaylandı. Daha sonra yapılan seçimde yeni dönemdeki yönetim, denetim, haysiyet ve yüksek danışma kurulu üyeler belirlendi. Seçimde Ergun Türkay başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Asil Üyeler; Buğra Küçükkayalar, Burak Anıl, Burhan Çakır, Gonca Yerliyurt, Hakan Oktar, Mustafa Ekinci, Osman Nemli, Ömer Kızıl, Selim Akbaş, Selim Tarık Tezel, Şevki Boran ve Uğur Urkut.

Yedek Üyeler; Elif Doğrusoy, Aslı Türkün, Berna Altınsoy, Haluk Parlamış, Serdal Can, Selim Baykal, Halil Vurarak, Alper Özalp, Özgür Beşikçioğlu, Onur Kutlualp, Mustafa Yılmaz, Tuncer Hatunoğlu, İhsan Karademirler.

Seçimlerin tamamlanmasından sonra söz alan BUSİAD'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Türkay, kuruluşlarının 40. yılında Bursa'nın köklü iş insanları derneğine başkan olmanın kendisi için büyük onur olduğunu kaydetti.

BUSİAD'a layık olacak şekilde temsil ve hizmet etmenin öncelikli görevleri olacağını ifade eden Türkay, "Bursa iş dünyasını en üst düzeye taşıyabilmek ve Türkiye'deki haklı seviyesini koruyabilmek için yönetim kurulumuzla birlikte tüm enerjimizle çalışacağız. Bana ve yönetim kurulumuza gösterdiğiniz güvenden ötürü teşekkür ederim. Yeni dönemde üye ziyaretleri yaparak bütün üyelerimize ulaşacağız. Böylece üyelerimizle olan ilişkilerimizi daha üst seviyeye çıkarma hedefimiz var. Bu süreçte üyelerimizin her türlü yapıcı eleştiri ve önerilerine açığız" diye konuştu.

Türkay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son yıllarda ülkemizin geriye gittiği nitelikli teknik personel konusunda eğitimin geliştirilmesi ve çalışan işveren ilişkilerinin daha iyi yönetilmesine yönelik yeni düzenlemeler için çalışmalar yapacağız. Ayrıca BUSİAD'ın yeni dönem yönetiminde gençlere yer verdik. Gençlere tecrübelerimizi en doğru şekilde aktaracağız. Böylece kuşaklar arası geçişin daha dengeli olacağını düşünüyoruz. Dijital gelişim ve girişimcilik adında iki yeni uzmanlık grubu oluşturacağız. Amacımız sizleri, zamanımızın gelişmeleri hakkında bilgilendirmek. Sözlerime son verirken Kurucu Başkanımız Doğan Ersöz'ü ve kaybettiğimiz tüm üyelerimizi rahmetle anıyorum. Geçmiş dönem başkanlarımıza ve onların yönetim kurullarına da minnettarız. Özellikle görevi devraldığım Günal Baylan'a ve yönetim kuruluna da ayrıca teşekkür ediyorum."   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.