SON DAKİKA
Hava Durumu

BUSİAD'dan yangın açıklaması: Misliyle karşılık verilmeli!

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Başkanı Ergun Hadi Türkay, hafta boyu Türkiye'nin farklı yerlerinde çıkan orman yangınlarının tüm Türk halkı gibi iş insanlarını da derinden üzdüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2021 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2021 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BUSİAD'dan yangın açıklaması: Misliyle karşılık verilmeli!

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, orman yangınlarının çıkışına ilişkin ortaya atılan iddiaların, Türkiye'nin uğraştığı terör belasının vahşetini de ortaya koyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Yangınları gözyaşlarımızla söndüremeyiz. Acilen daha çok önlem almamız gerekiyorsa yapılmalı. Uçaksa uçak, helikopterse helikopter alınmalı ya da kiralanmalı. Türkiye'nin buna gücü yeter. BUSİAD olarak son yıllarda, yeşil ekonomi, Avrupa Yeşil Mutabakatı, karbon salınımı, iklim değişimi gibi konulara ağırlık verdik. Artık, yeşil bir renk olmanın ötesinde, yaşamamızın olmazsa olmazıdır. Bu yangınlarda parmağı olanların da cezası en ağır şekilde verilmeli. Onlara misliyle karşılık verilirken, yanan alanlar da en az 1'e 5 misliyle yeşillendirilmeli. Aksi, yaşanamaz bir ülke ve dünya olur. Hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet diliyorum."

Türkay, Bursa'da da yeşilin arttırılması için çalışmaların içinde olacaklarını da söyledi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.