SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor yaylaya çıkacak!

Bursaspor, Uludağ eteklerinde tesis kuracak. Bursaspor Kulübü, Uludağ eteklerinde yer alan Keles ilçesinde, Kendir Yaylası'nda tesis inşa etmek amacıyla 262 dönüm Hazine arazisini 30 yıllığına kiralamak amacıyla resmi başvuruyu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2013 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2013 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursaspor yaylaya çıkacak!

Bursaspor Kulübü, daha önce Galatasaray ile Beşiktaş kulüplerinin de talip olduğu, Uludağ eteklerindeki Keles ilçesinde yer alan bin 200 rakımlı Kendir Yaylası'nda tesis kurmak için arazi kiralamak üzere resmi başvuruyu gerçekleştirdi.

Yeşil-beyazlı kulübün icra kurulu üyesi Serkan Sabuncuoğlu, Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak'ın daha önce kendilerine gösterdiği yayladaki 262 dönüm Hazine arazisini kulübe kazandırmak için Keles Mal Müdürlüğüne başvurdu.

Sabuncuoğlu, başvuru sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim kurulu olarak sadece sportif başarıyı düşünmediklerini, kulübe yeni tesisler ve gelir kaynakları kazandırmak için yoğun bir çalışma programı içinde olduklarını söyledi.

Takımın, sezon hazırlıkları amacıyla her yıl yurt dışına gittiğini hatırlatan Sabuncuoğlu, "Keles Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Kaynak, geçen hafta bölgelerinde bulunan Kendir Yaylası'nda Hazineye ait 262 dönüm arazi bulunduğunu, buraya Bursaspor Kulübünün tesis yapabileceğini ve böylece kamp için yurt dışına gidilmesine gerek kalmayacağını bize iletti. Biz de Kulüp Başkanımız Erkan Körüstan ile buraya geldik ve yaylayı gördük" dedi.

Sabuncuoğlu, kent merkezine 80 kilometre uzaklığındaki Kendir Yaylası'nı çok beğendiklerini dile getirdi.

Gerekli inceleme ve araştırmaları tamamladıklarını anlatan Sabuncuoğlu, şöyle devam etti:

"Burası gerçekten bir oksijen deposu. 'Neden buraya çok özel bir tesis yapmayalım?' dedik ve harekete geçtik. Araziye talip olduk. Yayladaki 262 dönüm Hazine arazisini kulübe kazandırmak için resmi işlemleri başlattık. İlk planda araziyi 30 yıllığına kiralamak için dilekçemizi Mal Müdürü Hasan Taşkın'a ilettik. Bursamız ve Bursasporumuz için hayırlı olsun. İşlemlerin tamamlanmasının ardından bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızın desteğiyle buraya Türkiye'de eşine az rastlanır, Bursasporumuza yakışır bir tesis yapmak istiyoruz. Burada tesisin yanı sıra kulübümüze kalıcı gelir sağlayacak projelerimiz de olacak."

Daha sonra Sabuncuoğlu, gösterdikleri yakın ilgi dolayısıyla Kaynak ve Taşkın'a birer Bursaspor forması hediye etti.

Galatasaray ve Beşiktaş da tesis kurmak istemişti

Kaynak ise Fenerbahçe Spor Kulübünün, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki Topuk Yaylası'nda tesis inşa etmesinin ardından Galatasaray ile Beşiktaş kulüplerinin, Keles'in Kocayayla mevkisinde tesis kurmak amacıyla geçen yıl belediyeye müracaat ettiğini hatırlattı.

Bu taleplere olumsuz yanıt verdiklerini bildiren Kaynak, şunları kaydetti:

"Beşiktaş ile Galatasaray kulüpleri, buraya tesis yapmak için 20'şer dönüm arazi istedi ancak gönlüm buraya başka bir takımın gelmesinden yana değildi. Sonrasında Bursaspor Kulübü İcra Kurulu Üyesi Serkan Sabuncuoğlu'nu aradım ve durumu anlattım. Kendisi büyük ilgi gösterdi. Geçen hafta Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan ve diğer yöneticiler buraya geldi. Yaylayı gezdik ve çok etkilendiler. Arazi, Hazineye ait olduğu için bazı işlemler gerekiyor. O işlemler de artık başladı. Bursaspor'a ve ilçemize hayırlı olsun."

Taşkın da başvuruyu kabul ederek resmi işlemleri başlattıklarını söyledi. İşlemlerin tamamlandıktan sonra yaylada tesis inşaatına başlanabileceğini vurgulayan Taşkın, "Hem Keles ilçemiz hem de Bursasporumuz için hayırlı olsun. Bursaspor Kulübü çok önemli bir projeye imza atıyor" ifadesini kullandı.

Sabuncuoğlu, Kaynak ve Taşkın, başvuru işleminin ardından yaylada incelemelerde bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.