SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu

2019-2020 sezonunda PTT 1. Lig'te mücadele edecek olan Bursaspor'da Teknik Direktörlüğü Yalçın Koşukavak getirildi. Teknik Direktör Yalçın Koşukavak ve Sportif Direktör Selçuk Erdoğan ile 2'şer yıllık sözleşme imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2019 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2019 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu

Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde Bursaspor Başkanı Mesut Mestan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen imza töreniyle birlikte Selçuk Erdoğan ve Yalçın Koşukavak, kendilerini 2 yıllığına Bursaspor'a bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Heyecanlı ve mutlu bir günde olduklarını belirten Başkan Mesut Mestan, "Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bursaspor'u layık olduğu yere, azimle ve heyecanla getirmek istiyoruz. Teknik direktörümüz Yalçın Koşukavak ve Sportif Direktörümüz Selçuk Erdoğan da çok heyecanlı. Her ikisinin de Bursaspor camiasının büyüklüğünü bilmesi ve heyecanlı olmalarından dolayı anlaşmaya vardık. İkişer yıllık sözleşme imzaladık. Tazminat maddeleri yoktur. Başarı üzerine odaklı bir ücretimiz vardır, Bursaspor'umuza külfeti, maliyeti yoktur" dedi.

YALÇIN KOŞUKAVAK: TOPYEKÜN BİR KALKINMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Uzun süredir görüşmelerin gerçekleştirildiğini belirten Yalçın Koşukavak ise Bursaspor'un teknik direktörlüğünü kutsal bir görev olarak niteledi. Bursaspor'un büyük bir camia olduğunu herkesin bildiğine işaret eden Koşukavak, "Zaman zaman kulüpler, böyle süreçler yaşayabilir. Önemli olan tekrardan geleceğe yürümek. Bunun planını yapmak lazım o yüzden buradayım. Başkanım daha önce burada önemli bir şampiyonluk yaşadı. İnşallah bu sene tekrar böyle bir şey yaşarız ve artık bir daha geriye dönmemek üzere doğru yapılanıp, oraların takımı oluruz. Burada beni Bursaspor'a yakıştıran arkadaşlara da selamlarımı söylüyorum, sizden bir şey rica ediyorum; sadece burası başaramaz, birlikte yapabilmemiz gereken çok iş var. Bu konularla ilgili herkes benimle iletişim kurabilir, topyekün bir kalkınmaya ihtiyacımız var. Ben ve ekibim, bilgi donanımımız ve yeteneğimiz neyse kulübün şartları neticesinde en iyisini yapma adına söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

SELÇUK ERDOĞAN: ŞEFFAF, EMEKÇİ VE DİNAMİK OLACAĞIZ

Bu süreç içerisinde edindiği bütün tecrübeleri Bursaspor'a katkı adına kullanacağını dile getiren Selçuk Erdoğan ise, "Emeğim, iş ahlakım Bursaspor için açık olacak. Bu şehir ile kalbimle, bedenimle, ruhumla çok iyi bağlar oluştu. Bursaspor tarihinde de başkanım ve yönetim kurulumuz ile birlikte önemli başarılara imza atmak istiyoruz. Upuzun, ipince bir yoldayız. Kolayı herkes yapar ama bizim zoru başarmamız lazım. Tüm açıklığımızla bu sürece başlayacağız, planlı ve programlı ilerleyeceğiz. Bursaspor'un hak ettiği yere ulaşacağını düşünüyorum. Emin olacağınız tek konu şu olmalı; son derece açık, şeffaf, emekçi ve dinamik olacağız. Tek ihtiyacımız şey biraz futbol şansı" diye konuştu.

Açıklamaların ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

MESUT MESTAN: TRANSFER TAHTASINI AÇTIRMAK İSTİYORUZ, ACELEMİZ YOK

Transfer tahtasına yönelik gelen bir soruyu cevaplandıran Başkan Mestan, "Takımımıza uyum sağlayacak oyuncularla görüşmelerimiz sürüyor, prensipte anlaşmalarımız var. FIFA'daki dosyayı kaldırdık, bundan sonra TFF'deki tahtayı açtırmak hedefimiz. Transferin sonuna kadar süreç var. Hiçbir kulüp doğru dürüst yapamadı, herkes bankaların yapılandırılmasını bekliyor. Katkı sağlayacak oyuncuları transfer etmek istiyoruz, acelemiz yok. Tahtayı açtırmak için çalışmalar yapacağız" dedi. Başkan Mestan, Stephane Badji'nin satışının gerçekleştiğini ve bunun dışında Santiago Vergini ve Yusuf Erdoğan ile yollarını ayırdıklarını belirtti.

YALÇIN KOŞUKAVAK: TİMSAHIN DİŞLERİ AŞINDIKÇA YENİ DİŞLERİ GELİR

Genç oyuncularla olan çalışmaları ile dikkat çeken Yalçın Koşukavak ise yeşil beyazlı kulübün mevcut genç oyuncu potansiyeline işaret etti. Bursaspor altyapısında yetişen Mehmet Zeki Çelik ve Okan Kocuk ile birlikte daha önce çalışan ve oyuncuların önemli yerlere gelmesinde katkısı bulunan deneyimli teknik adam, "Genç oyuncular çok kıymetli ve değerli. Oyuncuları daha yakından değerlendireceğiz. Bir performans eğrisi var, bir de öğrenme eğrisi. Planlarımız var. Timsah'ın fiziksel bir özelliği vardır; dişleri aşındıkça yeni dişleri gelir. Bu şehrin potansiyeli, dinamikleri var. Bursaspor formasını taşımak çok kolay değil. Sahada Bursaspor forması giyen genç oyuncu varsa onun hassasiyeti, bende olduğu kadar sizde de olmalı. Mehmet Zeki Çelik böyle oldu. Oyuncuyu baskı altına çok almamız gerekiyor, genç oyuncunun performans çizelgesi hep aynı gitmez. Öz kaynaktaki oyuncuları mümkün mertebe nasıl kıymetli hale getiririz, bunun için çalışacağız. Sürekli tüketerek ayakta kalamayız. Vakıfköy'e de mesai vermek istiyorum. Orada da gündem yoğun, Türk futboluna çok kıymetli oyuncular kazandıracağımızı düşünüyorum" açıklamalarında

YALÇIN KOŞUKAVAK'IN EKİBİ BELLİ OLDU

Bu arada, Teknik Direktör Yalçın Koşuvak'ın birlikte çalışacağı ekibi de belli oldu.

Musa Öztürk - Yardımcı Antrenör

Sebahattin Yenilmez - Yardımcı Antrenör

Yağız Çekem - Analiz Antrenörü

Arda Tekin - Analiz Antrenörü

Mustafa Gedik - Kaleci Antrenörü

Ramazan Varlı - Atletik Performans Antrenörü

TAKIM TOPLANIYOR

Öte yandan Bursaspor, sezon başı hazırlıklarının ilk etabı için yarın (3 Temmuz) Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde toplanıyor.

4 Kaleci ve 27 Oyuncudan oluşan kamp kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

MUHAMMED ŞENGEZER

ATABERK DADAKDENİZ

DENİZ AYDIN

YAĞIZ EFE ÖZTAŞ

İSMAİL ÇOKÇALIŞ

MUHAMMED EMİN SARIKAYA

BARIŞ YARDIMCI

FURKAN EMRE ÜNVER

KEREM KÖK

AHMET FURKAN ÖZCAN

RÜŞTÜ HANLI

IASMIN LATOVLEVICI

CENGİZ UMUT MERAŞ

ONUR ATASAYAR

AYTAÇ KARA

ABDULLAHI SHEHU

RAMAZAN KESKİN

TUĞBEY AKGÜN

ÖMER TURAN GÖRGÜÇ

EMİRHAN AYDOĞAN

SEDAT DURSUN

JANI ATANASOV

EREN GÜLER

BURAK KAPACAK

ÇAĞRI YAĞIZ YASAK

ÇAĞATAY YILMAZ

İSMAİL CAN ÇAVUŞLUK

TOLGA ÇAKICI

KUBİLAY KANATSIZKUŞ

BATUHAN KÖR

ALİ AKMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.