SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor'un ne kadar borcu var?

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, "Camia olarak 5. şampiyonuz ama mali durumda Anadolu takımıyız. Şu anda borcumuz 390 milyon seviyelerinde" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursaspor'un ne kadar borcu var?

Bursaspor Kulübü Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu, 348 üyenin katılımıyla Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. 

Ay, yeşil-beyazlı takımı, kamp yaptığı Antalya'da izlediğini ve oyuncuların burada iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini gözlemlediğini aktararak, "Hocamızla 3 gün boyunca transfer konusunda çok faydalı çalışmalarımız oldu. Hocamızın takımda görmek istediği 3 oyuncu ile temas halindeyiz. İstediğimiz şartlarda bu oyuncuları alabilirsek bizi bambaşka bir ikinci yarı bekliyor olacak. Sadece savunmasını iyi yapan bir takım değil, hücumda da fark oluşturan bir Bursaspor göreceksiniz inşallah." ifadelerini kullandı.

Ay, bu dönemde alacakları kadar gönderecekleri oyuncuların da çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Furkan Özçal ile sözleşmeyi feshettik. Ozan Can Kökçü'yü kiraladık. Bilal, Merter ve Deniz de ikinci yarı kadromuzda olmayacaklar. Bilal ile sözleşme feshettik. Deniz ile pazartesi günü sözleşme feshedeceğiz inşallah. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz koymak bir sporcuya yakışmaz. İstediğimiz yerde değiliz ama mayısa kadar bekleyin. Mayısta çok şeyler olacak. Bursaspor'un korkulacak borcu yok. Birlik ve beraberlik olup gerekli projeleri bir an önce bitirelim. Stat isim hakkıyla ilgili 3-4 firma var. Piyasayı biliyorsunuz. Rakamlar büyük olduğu için sabırla hareket etmemiz gerekiyor. Ay sonuna kadar inşallah neticeye ulaşırız. Bir arsamız var, onun da imarı çıkmış durumda. Lojistik firmalarının önemli gördüğü yerde. İnşallah onu da en kısa zamanda satıp kulübümüzü dar boğazdan kurtarırız." 

"Borç 390 milyon seviyelerinde"

Bursaspor'un borcunun bugün sıfırlansa dahi böyle gittiği sürece 3-4 sene sonra yine aynı duruma geleceğini bildiren Ay, şöyle devam etti:

"Bana 'Ağlayan başkan' dediler ama ben hep gerçekleri söylüyorum. Giderimiz, gelirimizin çok üzerinde. Camia olarak 5. şampiyonuz ama mali durumda Anadolu takımıyız. Bir türlü işin içinden çıkamıyorum. Sanayicimizi maalesef Bursaspor'a çekemiyoruz. Bakanımız, valimiz, belediye başkanımız bize çok yardımcı oluyorlar. Bu seneye kadar Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının katkısı bu kadar meblağda olmamıştır. Allah, inşallah mayıs ayında güzel bir tabloyla konuşmayı nasip eder. Şu anda borcumuz 390 milyon seviyelerinde. Bunda çok fazla dış etken oluştu. Avronun yüzde 45 artması sadece bizi değil, diğer kulüpleri de etkiledi. Biz borcu düşürme sözü verdik."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.