SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor taraftarına dayak ve hakaret iddiası

Attığı bir tweet nedeniyle ifadesi alınmak üzere emniyete götürülen bir gencin hakarete uğradığı ve tokat atıldığı iddialarına ilişkin CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "İçişleri Bakanlığı bu konuyu mutlaka açıklığa kavuşturmalı. Müfettiş görevlendirerek sorumlulardan hesap sormalı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2021 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2021 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursaspor taraftarına dayak ve hakaret iddiası

Attığı bir twitter mesajı nedeniyle ifadesi alınmak üzere emniyete götürülen Bursaspor taraftarı, iddialara göre, hakarete ve şiddete uğradı. İlgililerden şikayetçi olan genç, "seni mermi manyağı yaparız" denilerek ölümle tehdit edildiğini ileri sürerek, kendisini döven ve ölümle tehdit eden polislerin yargılanmasını talep etti.

İddiaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyleyen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, polisin ifadesini almak üzere evinden aldığı bir gence kötü muamele etme hakkı olmadığını vurguladı. Sarıbal, "İçişleri Bakanlığı bu konuyu mutlaka açıklığa kavuşturmalı. Müfettiş görevlendirerek sorumlulardan hesap sormalı. Polis bir kişinin veya zümrenin polisi değil, devletin polisi ve halkın hizmetinde olan bir kolluk gücü. Korumakla yükümlü olduğu bir genci dövüp hakaret edemez" diye konuştu.

Alınan bilgilere göre; 17 Ekim saat 19.00'da Bursaspor-Boluspor maçının devre arasında www.bursasporum.com sitesi, "Bursa Emniyetinden ilginç uygulama. Bursa Emniyeti maça gelen tüm taraftarlarımızdan kimlik ibrazı istedi. Emniyet yetkilileri, kimlik ibraz etmeyenleri karşılaşmaya sokmadı." paylaşımında bulundu. Bir genç, bu paylaşımı alıntılayarak "Sülünün başındaki emniyet ne bekliyon..." şeklinde tweet attı. Genç, 18 Ekim sabahı 'bir konu hakkında ifadeni alacağız' diye Bursa Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Gencin, karakolda Asayiş Emniyet Müdür Yardımcısı ve Asayiş Şube Müdürüne uzanan sistematik hakaret, tehdit, kötü muamele, psikolojik işkence gördüğü iddia edildi.  Asayiş Şube Müdürünün polislerin kolundan tuttuğu genci, seri ve sert şekilde tokatladıktan sonra "Seni tepeden tırnağa mermi manyağı yaparım" şeklinde tehdit ettiği ileri sürüldü.

Darp ve sözlü işkence gördüğü ileri sürülen genci sağlık raporu için hastaneye götüren polisler, kendisini tekrar Emniyete getirdi. Gence yönelik tehdit ve hakaretlerin devam ettiği, daha sonra da 'çenesini kapatmadığı takdirde başına daha kötü şeylerin geleceği' söylenerek serbest bırakıldı. Genç, yaşadıkları ile ilgili olarak suç duyurusunda bulundu. Genç, bir dedesinin Çanakkale'de şehit, bir dedesinin Yemen'de gazi olduğunu, başına gelenleri hak edecek bir şey yapmadığını söyleyerek şikayetçi oldu.

Sarıbal: İddialar kabul edilemez

İddialar doğru ise gencin başına gelenlerin kabul edilemez olduğunu belirten CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Emniyette hakarete uğrayan gencin sorumlulardan şikâyetçi olduğunu belirterek, "Konu yargıya taşınmış ama İçişleri Bakanlığı da gereken soruşturmayı yapmalıdır. Bir müfettiş görevlendirerek konuyu bütün detaylarıyla açığa çıkarmalıdır. Bakanlık bu iddiaların üstünün örtülmesine izin vermemelidir. Kolluk kuvvetleri gözaltına aldıkları vatandaşlara kötü muamelede bulunamaz. Devletin polisi korumakla yükümlü olduğu vatandaşlarına hakaret edip tehdit edemez. Bu konu mutlaka açıklığa kavuşturulmalı, iddialar doğru ise sorumlulardan mutlaka hesap sorulmalıdır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.