SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor Spor Lisesi için imzalar atıldı

Vakıfköy Orhan Özselek Tesislerinde düzenlenen törenle Bursaspor Spor Lisesi için imzalar atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursaspor Spor Lisesi için imzalar atıldı

Bursa'ya yeni yapıalcak olan Bursaspor Spor Lisesi için imzalar atıldı. Vakıfköy Orhan Özselek Tesislerinde düzenlenen Bursaspor Spor Lisesi protokol imza törenine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Geleceğin eğitimli sporcularının Bursa'dan yetişeceğini belirten Bursa Valisi İzzettin Küçük, törende şöyle konuştu:

"Öncelikle pek çok kişinin hayali olan projenin burada gerçekleştirilmesi için bir başlangıç yapıyoruz. Spor okulu ile Bursaspor emsallerinden bir gömlek daha üstün olacaktır. Yani şu anda ki durum da gösteriyor ki hem orta vadeli bir yatırım yapıyoruz, hem de kalıcı başarıların da en önemli şartını yerine getiriyoruz. Benim futbol kulüplerinde gördüğüm en önemli eksikliklerden bir tanesi kurumsallaşmamış olmaları. Yani bir sisteme ve bir yapıya dayanmıyor olmalarıdır. Kişilerle daha çok bir hamle yapıp, kişilerle başarı kazanıp, sonra da sönüyorlar. Kurumsallaşmak çok önemli. Dünyadaki en önemli takımların özelliği de bu konuyu aşmaları. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun."

İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, "Böylesine önemli bir projenin hayata geçirilmesi, Mülki İdare Amiri desteği olmadan olmaz. Sayın Valimiz gayretli, sevdiğim bir büyüğümüz. Ben Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

Projenin paydaşlarından Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'de, "Yıldırım İlçemiz için çok önemli hedeflerimiz vardı ve onlardan bir tanesi de Yıldırım'ı bir spor şehri yapmak. 250 bine yakın genç nüfusu olan Yıldırım için bizim de bu proje gibi büyük projelerimiz var." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin (Solda), Bursa Valisi İzzettin Küçük (Sol 2), Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay (Sağ 2), Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali (Sol 3), AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin (Sağda)

Ali Ay: Vakıfköy, Bursaspor'un oyuncu fabrikasıdır

'Bir hayali gerçekleştirir olmanın, Bursaspor'u bir Spor Lisesi'ne kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.' diyen Bursaspor Başkanı Ali Ay'da, "Vakıfköy Bursaspor'un temelidir, harcıdır ve Bursaspor'un oyuncu fabrikasıdır. Bu fabrikanın önemli eğitim eksiğini de ortadan kaldırıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

Ay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geleceğin A takım oyuncusu olma hayaliyle buraya gelen oyuncularımız artık okul mu spor mu ikilemi yaşamayacaklar. Futbolu da burada öğrenecekler, matematiği de, fiziği de, kimyayı da burada öğrenecekler. Hayata Vakıfköy'de hazırlanacaklar. Bursaspor spor lisesi, çocuklarımız için büyük bir fırsat olacak. Özellikle Sayın Müsteşarımız ikiletmedi, hemen işimizi halletti, Sayın Valimize, Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'e, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye, burada inşallah ileride genç eğitimli futbolcular yetişecek ve burada sadece Bursa ve Bursaspor kazanmayacak, Türk futbolu kazanacak."

Protokol konuşmalarının ardından 16 dersliği olan, 100 kişilik öğrenci pansiyonunu ve kapalı spor salonu ile çok amaçlı salon bulunan  proje için paydaşlarıyla imzalar atıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.