SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaray, Emek'ten Şehir Hastanesi'ne uzatılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, merkez Nilüfer ilçesi Doğanköy mevkisinde inşası süren 1355 yataklı Şehir Hastanesine rahat ulaşım sağlanması için Emek'ten raylı sistem hattı planladıklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2018 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursaray, Emek'ten Şehir Hastanesi'ne uzatılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Ulaşım Master Planı"nı, Beşevler Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi binasında, sanayi esnafıyla paylaştı.

Aktaş, burada yaptığı konuşmada, göreve geldikten sonra, sahaya inerek vatandaşlarla sürekli temas kurduğunu ifade etti.

Herkesin Bursa'nın çözülmesi gereken ilk problemi olarak ulaşım ve trafiği gösterdiğini vurgulayan Aktaş, "Bizim Bursa'yı büyütmemiz gerek. Ama öncelikle bir yol haritamızın olması gerekiyor. Bursa Avrupa'nın birçok ülkesinden büyük nüfusa sahip. Tek başına 17 ilçe ve 1058 mahallesi var. Yeni imar alanları ile yeni açılımlarla yakında kamuoyuyla paylaşacağımız 1/100 bin ölçekli plan, bizim yeni yol haritamız olacak. Bursa 2020 yılının sonunda artık trafiği, ulaşımı konuşmayacak." ifadelerini kullandı. 

Bursa'nın 2035 yılını hedef alan master plan hakkında bilgi veren Aktaş, şunları kaydetti:

"Bursa'da 3 milyon insan yaşıyor ve bizim insanları sabah işlerine, akşam eşlerine en sağlıklı ve en problemsiz şekilde ulaştırmamız gerekiyor. Master planın ilk iki adımını söyleyeyim. Birincisi sinyalizasyonu revize etmemiz gerekiyor. Bekleme sürelerini 3,5 dakikalardan 2 dakikalara düşüreceğiz. Bu 130-140 milyon liralık bir yatırım. Sürenin iki dakikalara düşmesi çok daha fazla insan taşımak demek. Şu andaki mevcudun yüzde 50-60'ını daha fazla taşımak ve daha rahat gidip gelmeleri demek. İkincisi ise yine 100-120 milyon liralık bir yatırım. Şu an Bursa'ya bir hastane yapılıyor. 1355 yataklı Şehir Hastanesi. Bu hastaneye insanların ulaşımlarını daha rahat sağlamak adına Emek'ten bir hat yapacağız."

Beşevler Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Sabri Koçoğlu da Bursa'nın ulaşımına yapılan dokunuşların şehir trafiğini rahatlattığını, bu sayede esnafın rahat bir nefes aldığını belirtti.

Aktaş'a, AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da eşlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.