SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı Hasan Dağcı kim?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sırasında ve 12 Haziran Seçim kampanyası sırasında Başbakan Erdoğan'a sorduğu, "Kim bu Hasan Dağcı?" sorusu bugünlerde yine gündemde.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2011 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2011 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursalı Hasan Dağcı kim?

Seçim kampanyası sırasında CHP'yi, İkinci Dünya Savaşı ve tek parti dönemini ilişkin olarak, "CHP camileri kapattı, ahır olarak kullandılar" diye suçlayan Erdoğan'a, "O camilerde şehitliği göze alan askerlerimiz kalıyordu. Yer yok, yurt yok, nerede kalacaklar? Bu vicdansızlık" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, aynı zamanda Hasan Dağcı ismini gündeme getirerek bu kişinin cami için tahsis edilen arazi üzerine rezidans yaptığını bunun da belgeli olduğunu ileri sürdü.

Hasan Dağcı'nın, Başbakan Erdoğan'ın özel kalem müdürü olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu'nun iddialarını çeşitli gazeteler ve yazarlar gündeme getirmiş, kısa süre önce vefat eden Yeniçağ Gazetesi yazarı Behiç Kılıç da bu konuyu köşesine taşımıştı.

Konuyu son olarak Bursa Yeni Dönem Gazetesi yazarı Yüksel Baysal ele aldı ve Bursalı Hasan Dağcı'nın Marmara Gazetesi'nden başlayıp Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemine ve hızlı tren işine kadar adının geçtiği birçok kesitten söz ett.

İşte Yüksel Baysal'ın o yazısı:

Kimdir Bursalı Hasan Dağcı?

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursalılar'ın yakından tanıdığı bir ismi gündeme taşıdı:

Hasan Dağcı...

Uzun yıllar önce Bursa'da yaşayan, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından İstanbul'a giden bir isim Hasan Dağcı...

Benim de kişisel olarak uzaktan tanıdığım biri...

1990'lı yıllarda Bursa'da gazetecilik yaparken, Hasan Dağcı Refah Partililerin yarı-resmi yayın organı Marmara Gazetesi'nin genel müdürüydü.

O göreve Faruk Çelik tarafından getirildiği biliniyor.

O tarihlerde yani 1994 yılında yapılması planlanan ancak sonra ertelenen ara seçimlerde Refah Partisi adayı olarak katılan Ertuğrul Yalçınbayır'ın da basın işlerini yürütmekle görevlendirildi.
***
Sonra Marmara Gazetesi kapandı. Tam o sırada RP'liler kent yönetimlerini alınca, Hasan Dağcı, yine Faruk Çelik'in önerisi ve isteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel kalem müdür yardımcılığına getirildi.

Bu görev resmi midir, değil midir çok bilinmiyor ama Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerini yanıtlayan Hasan Dağcı, yandaş medyanın birinde "Ben özel kalem müdürü değilim" diye feryat ediyor.

Resmi görevin adı Özel Kalem Müdürlüğü olmayabilir ama orada görev yaptığını hemen herkes biliyor.
***
İstanbul'a giden sıradan gazeteci Hasan Dağcı'ya, Tanrı yürü ya kulum demiş olmalı ki, kaderi değişti.

Önce İDO kantinlerinin işletmesini aldı denildi. Sonra özel hayatında büyük bir değişiklik yaparak Nasuha Özyıldırım ile olan evliliğini sonlandırdı.

Hatta bir ara adı artist-sanatçı ile çıktı.
***
Neyse o bölüm bizi çok ilgilendirmiyor. Ancak Hasan Dağcı'nın yürüyüşü orada bitmedi. Ankara'da görev yaptığım sırada Hasan Dağcı'yı son model Jaguar araca binerken gördüm. Boğaz'da villada oturup, önemli işlere imza atmaya devam ediyor Hasan Dağcı...

Söylentiler doğru mu bilmiyorum ama Ankara-İstanbul hızlı tren işinde bile ortak olduğu söyleniyor.
***
Ve son olarak Kadıköy'de cami arsasına rezidans yapan Hasan Dağcı...

Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki, "cami arsası Büyükşehir tarafından plan değişikliği yapılarak rezidansa dönüştürüldü."

Hasan Dağcı 28 Şubat döneminde alınan karara atıfta bulunarak 2 bin 500 metrekare altında bulunan yerlerin cami arsası olamayacağını, bundan dolayı bu arazinin de cami alanı olmaktan çıkarıldığını anlattı.

Bu doğru olabilir kuşkusuz...

Ancak, kimdir bu Hasan Dağcı sorusu olduğu gibi yerinde duruyor?

Hasan Dağcı kimdir ve bu kadar kısa sürede bu kadar zengin nasıl oldu?

Tahmin ediyorum Hasan Dağcı bu durumu cami arsasında olduğu gibi kolay açıklayamayacak.

Bursalı Hasan Dağcı(solda uzun boylu) Başbakan Tayyip Erdoğan'la birlikte.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.