SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'ya Türkiye - Güney Kore kardeşlik anıtı

Dünyaca ünlü Güney Koreli Sanatçı Young-ho Yoo'nun iki ülke arasındaki kardeşliğin sembolü olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladığı Dünya Aynası - Ayna Adam Heykeli, Bursa Millet Bahçesi'ne dikildi. Böylelikle Bursa, Güney Kore'nin Başkenti Seul'de ve Ekvator'un başkenti Kito'da bulunan aynı heykele ev sahipliği yapan dünyadaki üçüncü şehir oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2020 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2020 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'ya Türkiye - Güney Kore kardeşlik anıtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa tanıtım çalışmalarına Güney Koreli sanatçı Young-ho Yoo'dan destek geldi. Sanatçı, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, BEBKA, Yunus Emre Enstitüsü, Seul Büyükelçiliği, THY Seul Ofisi'nin girişimleriyle iki ülke arasındaki köprüyü kuvvetlendirmek amacıyla daha önce Seul'de ve Ekvator'un başkenti Kito'da 'Dünya Aynası-Ayna Adam' heykelini Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladı.

Seul'de hazırlanan ve Bursa'ya getirildikten sonra Millet Bahçesi'ne dikilen 4 metre yüksekliğinde, 4 ton ağırlığında ve paslanmaz çelikten üretilen 'Dünya Aynası-Ayna Adam' heykeli törenle açıldı. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra Türkiye'nin Güney Kore Büyükelçisi Durmuş Ersin Elçin, Güney Kore Türkiye Büyükelçi Vekili Jung Kang, Yunus Emre Enstitüsü Seul Temsilcisi Özgür Can Yıldız, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, BEBKA Genel Sekreteri M.Zeki Durak da katıldı.

Açılış töreni için Güney Kore'den gelen Türkiye'nin Güney Kore Büyükelçisi Durmuş Ersin Elçin, Türkiye'nin Güney Kore ile kardeşlik bağının bilinenin aksine Kore Savaşı'nda değil, M.S. 5'inci yüzyılda başladığını söyledi. Çin'in Mançurya bölgesinde Türkler ve Korelilerin yüzyıllarca birlikte yaşadığını ifade eden Elçin, "Bu yüzden her ülke ülkenin dili de Ural Altay dil ailesinden geliyor. Büyüklere saygı, geleneklere bağlılığı birbirlerinden öğrendiler. Daha sonra Türkler Anadolu'ya, onlar Kore Yarımadası'na yerleşti. Türkiye Kore Savaşında 1 ayda 5 bin askeri Kore'ye gönderdi. Savaş 1953'te bitti ancak, Türk askeri tehdit unsurlarına karşı 1971'e kadar orada kaldı. Türk askeri orada sadece savaşmadı. Sivillere yardım etti, yetimlere sahip çıktı. Çocukların eğitimi için Ankara Okulu'nu açtı. Kore Savaşı'na katılan 21 ülkeden sadece Türklere 'kardeş, dost' denmesinin nedeni de bu insani yaklaşımlardandır." dedi.

Güney Kore Türkiye Büyükelçi Vekili Jung Kang da Türkiye Güney Kore kardeşliğini sembolize eden heykelin, iki ülke halkları arasındaki bağı geleceğe taşıyacağını kaydetti.

Güney Koreli sanatçı Young-ho Yoo'dan, çalışmada birbirine bakan iki insandan birinin Türkiye, diğerinin Güney Kore, birinin Asya diğerinin Avrupa olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Türkiye - Güney Kore kardeşliğinin sembolü 'Dünya Aynası-Ayna Adam' heykelinin üzerindeki örtü, törenle kaldırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.