SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne üniversitenin İlahiyat Fakültesi Kelam Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'u atadı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Uludağ Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, görev süresi dolan Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın yerine Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne üniversitenin İlahiyat Fakültesi Kelam Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'u atadı.

Rektör atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kararnameye göre, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz atandı.

Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz kimdir?

Kelam ve akaid araştırmacısı Ahmet Saim Kılavuz 5 Ağustos 1954, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde doğdu. Denizli İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Kılavuz, çalışma hayatına 1972 yılında Bornova Müftülük Murakıbı olarak başladı. 1975 yılında İzmir Yüksek İslâm Enstitüsünü bitirdikten sonra İzmir İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen olarak görev aldı. 1977 yılında Bursa Yüksek İslâm Enstitüsüne kelam ve İslâm düşüncesi asistanı olarak atandı. İslâm Enstitüsünün İlâhiyat Fakültesine dönüşmesinden sonra, çalışmalarını kelam öğretim görevlisi olarak sürdürdü. 1983'te "İman ve Küfür Arasındaki Sınır" adlı teziyle doktorasını tamamladı. 1984 yılında aynı anabilim dalında yardımcı doçentliğe atandı. 1989'da doçent, 1995'te profesör oldu. Çeşitli dönemlerde bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı gibi idarî görevler üstlendi. Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Başkanı olarak da görev yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.