SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa Uludağ Üniversitesi bunu hak etmiyor'

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversitenin Prof. Dr. Kamil Dilek'in rektörlüğü döneminde 848 olan bilimsel sıralamadaki yerinin daha sonra 1226'ya gerilediğine dikkat çekerek, bunun kendileri için kabul edilebilir şey olmadığını söyledi. Üniversitenin, Türkiye ve dünya üniversiteleri sıralamasında daha iyi yerlere gelmesi için çalışacaklarını belirten Kılavuz, "İnsan hayatı gibi üniversitelerin de inişleri çıkışları olabilir. 2019 bizim için restorasyon, rehabilitasyon yılıdır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2019 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2019 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bursa Uludağ Üniversitesi bunu hak etmiyor'

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Türkiye'nin dördüncü büyük şehir olan Bursa'da üniversitenin öğrenci sayısı, akademik personeli ve geniş kampüs alanıyla Türkiye'nin ilk beş içindeki üniversitelerinden olduğunu ancak bilimsel düzeyde 26. sırada olduğunu belirterek, "Bu bizim için kabul edilebilir değil. Bunu değiştirmek için çalışacağız" dedi. Kılavuz, üniversitenin Prof. Dr. Kamil Dilek'in rektörlüğü döneminde 848 olan bilimsel sıralamadaki yerinin daha sonra 1226'ya gerilediğine dikkat çekerek, "İnsan hayatı gibi üniversitelerin de inişleri çıkışları olabilir. 2019 bizim için restorasyon, rehabilitasyon yılıdır. Yeni bir aşk ve şevkle çalışacağız. Bunların sonuçlarını 2022-2023 yıllarında alabileceğiz" dedi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Görükle Yerleşkesi Çamlık Yemekhanesinde medya mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda üniversite ile ilgili bilgileri paylaştı, soruları yanıtladı.

Göreve geleli dört ay üç hafta olduğunu, ortak akılla hareket ederek problemleri çözmeye çalıştıklarının altını çizen Kılavuz, üniversitenin 76 bin 290 öğrenci ile Türkiye'nin ilk beş üniversitesi içinde yer aldığını söyledi. Bu öğrenci sayısının bir üniversite için fazla olduğunu ifade eden Kılavuz, Bursa'da bazı ilçeleri kapsayacak şekilde tematik, daha butik üniversitelere ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 

'Bahar Şenlikleri'ni yeniden ele alacağız'

Rektör Kılavuz, Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın rektörlüğü döneminde son verilen Bursa Uludağ Üniversitesi Bahar Şenlikleri'nin tekrar yapılıp yapılamayacağı konusunda şunları söyledi:

"Bahar Şenlikleri, öğrencilerin ısrarla arzu ettiği konulardan biri. Önümüzdeki sene konuyu bir daha değerlendireceğiz. 'Bahar şenliklerini tekrar başlatacağız.' gibi bir sözüm yok. Şenlikler, daha çok öğrencinin ürettiklerini sergilediği, kültürel hayata katkıda bulunduğu şeylerdi. Ondan sonra meşhur şarkıcıların üniversitedeki etkinlikleri şekline dönüştü. Bu, başta hastanede yatan hastalar olmak üzere çok ciddi şikayetlere konu oldu. Bahar şenlikleri konusunu değerlendireceğiz. Kendi yağımızda kavrulabileceğimiz bir bahar şenliği yapma imkanı doğarsa bunu gerçekleştirmeye gayret ederiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.