SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Şehirlerarası Terminal Camii ibadete açıldı

BURULAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde esnafın desteğiyle yaptırılan Terminal Camii, ibadete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2019 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2019 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Şehirlerarası Terminal Camii ibadete açıldı

BURULAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafının desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Terminal Camii, tarafından ibadete açıldı.

2016 yılında temelinin atıldığı cami inşaatı tamamlanarak, hizmete açıldı. 

Cami açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önceki dönem belediye başkanı Recep Altepe, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Terminal Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Burhan Turan ve çok sayıda esnaf katıldı. Etkinlikte, İmam Hatip Murat Korkut tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Cami, protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü İzani Turan'ın ettiği dua ile teravih namazı öncesinde ibadete alındı.

"Terminalin en önemli eksikliklerinden biri"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, her gün sayısız kullanıma sahne olan terminalin en önemli eksikliklerinden birinin giderildiğini söyledi.

Aktaş, daha önce terminal içerisinde yer alan mescidin yetersizliği nedeniyle bölge esnafından gelen yoğun talep üzerine harekete geçtiklerini belirtti. Caminin inşaatına 2016 yılında başlandığını kaydeden Aktaş, "Mimarisi, malzeme kalitesi, işçiliği ve çevre düzenlemesiyle ayrıcalıklı bir yapı olan Terminal Camii'nin bir an önce hizmete başlaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Nihayetinde böyle mübarek bir ayda bu açılışı yapmak bizlere nasip oldu. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"Yaklaşık 2.5 milyon TL'lik harcama yapıldı"

Caminin 602 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu, zemin ve asma kat şeklinde yaklaşık 2.5 milyon TL'lik bir harcama ile kullanıma alındığını vurgulayan Aktaş, "Abdest alma üniteleri, tuvaletleri, parke, bordür, aydınlatma ve yeşil alan düzenlemeleriyle bölgemiz modern bir yapı kazanmış oldu" diye konuştu.

Terminal Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Turan, günün anısına Aktaş'a Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.