SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Şehir Hastanesi'ndeki su baskını TBMM'de

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, açılışının üzerinden 15 gün geçmeden su baskınıyla Türkiye gündemine taşınan Bursa Şehir Hastanesi'ndeki boru patlamasını Meclis gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2019 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2019 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Şehir Hastanesi'ndeki su baskını TBMM'de

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Şehir Hastanesi'nde boru patlaması sonucu yaşanan su baskını ilgili olarak hazırladığı soru önergesinde "Dünya standartlarında ileri teknolojiyle donatıldığı ifade edilen ve 399,5 milyon liraya yapıldığı belirtilen hastanenin bütünüyle kabulünün tamamlanıp tamamlanmadığını ve bundan sonra ki iş ve işlemler ile oluşacak sorunların çözümüne yönelik maliyetin nasıl karşılanacağını" sordu.

Dünya standartlarında teknolojiyle donatıldığı iddia edilen hastanenin 15 gün içerisinde borularının patlamasının skandal olduğunu ve kabul edilemeyeceğini belirten Nurhayat Altaca Kayışoğlu, hastaların hastaneye ulaşımı konusunda da sorunlar yaşandığına dikkat çekerek konuyla ilgili önerge hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istenen önergede şu sorulara yer verildi:

Basına da yansıdığı üzere 399,5 milyon liraya yaptırılan ve 16 Temmuz'da hasta kabulüne başlayan Bursa Şehir Hastanesi, henüz bir ayını bile doldurmadan su patlamasıyla ülkemiz gündemine konu olmuştur. Yapılan açıklamalarda ise su patlamasına atılan katı maddelere bağlı boruların tıkanmasının neden olduğu ifade edilmiştir. Bu bağlamda;

- Dünya standartlarında sağlık teknolojisiyle donatıldığı iddiasıyla hizmete açılan ve ülkemizin en büyük 5. Şehir hastanesi olduğu belirtilen Bursa şehir hastanesinin bir bütün olarak kabul işlemi tamamlanmış mıdır?

- Hizmete açılışının üzerinden 15 gün bile geçmeden boruların tıkanmaya bağlı olarak patlaması ve su baskınına yol açması kapasite ve kullanım hesaplaması açısından nasıl değerlendirilmektedir?

- Bursa Şehir Hastanesi'nde yaşanmış olan su baskını da göz önüne alındığında bundan sonra meydana gelecek arıza ve sorunların giderilmesine yönelik iş ve işlemler ile masraflar Bakanlığınızca mı karşılanacaktır?

- Mevcut 4 adet hastanenin kapatıldığı ve merkeze uzaklığı göz önüne alındığında hastaların Şehir Hastanesi'ne ulaşımı konusunda kolaylaştırıcı önlemler alınacak mıdır?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.