SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Sağlık Müzesi'ne anlamlı ödül

Bursa Sağlık Tarihi Müzesi, II. Uluslararası Şehir Çevre ve Sağlık Kongresi'nde 'Kongre Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Sağlık Müzesi'ne anlamlı ödül

'II. Uluslararası Şehir Çevre ve Sağlık Kongresi', Adnan Menderes Üniversitesi tarafından Ürgüp Belediyesi'nin ev sahipliğinde Nevşehir'de yapıldı. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin (SKB) desteği ile 'Yarının Kentleri' ana teması ile organize edilen kongre, Avrupa ve Balkanlardan 450 davetlinin katılımıyla gerçekleşti. SKB ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve 25'e yakın belediye temsilcisinin katıldığı kongrede; Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve Osmanlı'dan günümüze Bursa'da sağlığın anlatıldığı Bursa Sağlık Tarihi Müzesi 'Kongre Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Kongre özel ödülünü Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'in elinden aldı. Çevik, 14 Mart Tıp Bayramı'nda ziyaretçi kabulüne başlayan Bursa Sağlık Tarihi Müzesi'nin kısa bir zamanda böyle bir ödüle layık görülmesinin kendilerini mutlu ve motive ettiğini söyledi.

Sağlık tarihine ışık tutuyor

Osmanlı'dan günümüze Bursa'da sağlık tarihinin görsel detaylarla senaryolaştırıldığı müzede, CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil'in koleksiyonunun yanı sıra hastaneler, eczacılar ve sağlık alanına hizmet eden kişi ve kuruluşlardan bağış alınan onlarca materyal ve obje teşhir ediliyor. Edirne'deki Sağlık Müzesi'nden sonra Anadolu'da kurulan ilk kurumsal müze olan Bursa Sağlık Tarihi Müzesi, sağlık bilincine dair zengin görsellerden oluşan koleksiyonu ile dikkat çekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.