SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın sulak alanlarında sineklerle mücadele

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve yeterli yağışların olmaması dolayısıyla suların çekildiği alanlarda hastalıklara karşı sinekle mücadele çalışmaları gerçekleştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2021 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2021 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'nın sulak alanlarında sineklerle mücadele

Belediyeden yapılan açıklamada, suların çekilmesiyle sivrisinek üreme alanlarında artış gözlendiği, uzmanların baraj ve göletlerde su çekilmesiyle oluşabilecek alanlardaki sivrisineklerin bazı hastalıklara yol açabileceği belirtildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ekiplerin insanların toplu hareket ettiği birçok yerde tedbir aldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi sinekle mücadelede var olan planlama ve uygulamalarını güncelleyerek 17 ilçede çalışmalara hız verdi. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması ve yeterli yağış olmaması yüzünden suların çekilmeye başladığı baraj ve sulama göletlerinin kenarlarında oluşan bataklıkların sivrisinek üreme alanına dönüşmesi üzerine, ilaçlama çalışmalarına bu alanlarda ağırlık veriliyor. Büyük sulak alanlardan göller, barajlar, akarsuların etrafında oluşan su birikintileri, bodrum, asansör boşluğu, ızgara, rögar, kullanılmayan havuzlar, süs havuzları, su tankı, inşaat alanları, foseptikler, kuyular gibi alanlarda 126 ilaçlama personeli, 34 ilaçlama aracı, 10 PLV makinesi ile yapılan çalışmalar kapsamında suların önemli ölçüde çekildiği Demirtaş Barajı çevresinde de ilaçlama yapıldı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.