SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın ilk 'Karavan' tesisi Nilüfer'e

Nilüfer Belediyesi tarafından Gümüştepe Mahallesi'nde yaklaşık 11 dönüm alan üzerinde yapılacak Bursa'nın ilk kamp ve karavan alanı, karavan turizminde Bursa'ya önemli bir hareketlilik kazandıracak.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2011 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2011 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'nın ilk 'Karavan' tesisi Nilüfer'e

Nilüfer Belediyesi, bugüne kadar tesis olmadığı için Avrupa Kamp ve Karavancılar Federasyonu'nun haritalarında ve karavan tatilcilerinin güzergahında olmayan Bursa'yı, bu alanda en gözde uğrak yeri haline getirecek bir projeyi hayata geçiriyor.

Avrupa ve ABD turizminde önemli bir gelir kalemine sahip olan ancak, konaklamaya müsait pek çok doğal güzelliğe sahip Türkiye'de yeterince önem verilmeyen karavan ve çadır turizmi, doğa ile baş başa ve ucuz tatil yapma arayışının artmasıyla birlikte son yıllarda Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı.

Türkiye'nin pek çok noktasında kamp ve karavan alanları düzenlenirken Bursa, tesis olmaması sebebiyle bugüne kadar hep karavan tatilcilerinin güzergahı dışında kaldı.

Nilüfer Belediyesi bu eksiği gidermek üzere yeşil ile suyun buluştuğu en güzel bölgelerinden biri olan Gümüştepe Mahallesinde yaklaşık 11 bin metrekarelik bir alanda karavan kamp alanı yapmak üzere harekete geçti.

Uludağ Kamp ve Karavan Derneği işbirliği ile Gümüştepe Mahallesi'nde halı sahanın yanında bulunan alanda yapılacak düzenleme ile bölgeye idari binası, sosyal tesisi, yemek pişirme yerleri, çamaşır yıkama yerleri, duşları, tuvaletleri, karavan park alanları ve çadır kamp alanlarıyla dört dörtlük bir tesis kazandırılacak.

100 karavan kapasiteli park alanı ve karavan bakım ünitelerinin de bulunacağı tam donanımlı tesisin en önemli özelliği, çocuklarını kampçılık ve doğayla tanıştırmak isteyen ailelerin, güvenli bir ortamda burada kamp yapmasını sağlayacak olması.

Dünya standartlarında planlanan parkta kampçıların enerji ve haberleşme ihtiyaçlarının karşılanacağı ünitelere de yer verecek olan Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Çayı yanında düzenlenecek karavan kamp alanı ile yerli ve yabancı karavancıları Bursa'ya çekecek.

Projesi tamamlanan ve önümüzdeki aylarda inşaatı da başlatılacak çalışmanın yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Avrupa Kamp ve Karavancılar Federasyonu'nun, tesis olmaması nedeniyle haritalarında yer almayan Bursa, bu tesisle birlikte, Avrupalı karavancıların ralli güzergahına dahil olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.