SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın ikinci millet kıraathanesi Yıldırım'da açıldı

Bursa'da ilki Görükle'de açılan millet kıraathanesinin ikincisi Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım Erikli Mahallesi'nde açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2020 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2020 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'nın ikinci millet kıraathanesi Yıldırım'da açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım İlçesi Erikli Mahallesi'nde Bursa Teknik Üniversitesi'ne yaklaşık 650 metre mesafeye bir millet kıraathanesi açtı. Görükle'deki Gençlik Merkezi ve Millet Kıraathanesi'nin yoğun ilgi görmesi ve özellikle Bursa Teknik Üniversitesi'ne giden öğrenciler ile bölge halkının talepleri sonucu harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 850 metrekarelik alanı millet kıraathanesine dönüştürdü.

Aynı zamanda bir kütüphane görevi de üstlenecek Yıldırım Millet Kıraathanesi, sessiz ders çalışma alanları ve güvenliği ile Yıldırımlı öğrencilerin yeni buluşma noktası oldu. Millet Kıraathanesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Ahmet Kılıç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bursa'ya iki millet kıraathanesi daha yapılacak

Kıraathanenin sözlük anlamının 'okuma evi, okuma yeri' olduğunu hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 30-35 yıl öncesine kadar bunu hakkıyla yerine getiren kıraathaneler bulunduğunu vurguladı. Devrin önemli edebiyatçıları, ilim ve fikir adamlarının uğrak yerleri olan bu kıraathanelerin devrin nabzının arttığı mekanlar olduğunu ifade eden Aktaş, "Bildiğiniz üzere ilk Millet Kıraathane'mizi Görükle'de açmıştık. Açılışını yaptığımız millet kıraathanemiz de Bursa Teknik Üniversitesi'ne 650 metre mesafede yer alıyor. Aynı anda 300'e yakın kişinin yararlanabileceği millet kıraathanemiz 850 metrekarelik bir alana sahip. Gençlerimiz ve bütün vatandaşlarımız; kitapların arasında, sessiz, konforlu ve huzur içerisinde ilimle meşgul olabilir, ders çalışabilir, kitap okuyabilirler. Şehrimizi ve ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacak gençlerimizin; okuyan, araştıran, düşünen ve üreten fertler olmasını istiyoruz. Yıldırım Millet Kıraathanemizde düzenlenecek kültür-sanat programları, okur-yazar buluşmaları, söyleşiler, atölye çalışmaları, seminerler, kurslar, eğitim programları Yıldırım'a ve Bursa'mıza zenginlik katacaktır. İki millet kıraathanesinin de yolda olduğu müjdesini vereyim: Birisi Merinos'ta, diğeri eski stadyumun yerine inşası devam eden millet bahçesi içerisinde yer alacak." diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise Yıldırım'da Mayıs ayında uyumayan kütüphaneyi hizmete açacaklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle hayata geçirdiğimiz daha birçok projeyle, Yıldırım'da sosyal hayatın geliştiğini, şenlendiğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Erikli Mahallesi Muhtarı Adem Rençber de mahallelerine kazandırılan millet kıraathanesi nedeniyle Aktaş'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, daha sonra millet kıraathanesini gezip, ders çalışan gençlerle sohbet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.