SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa'nın içme suyunun temizliği tehlikede'

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uzman Doktor Yahya Bahadır, Bursa'nın dağ ilçeleri Keles- Orhaneli yol ayrımı üzerinde bulunan doğa harikası Doğancı Barajı'nın çevre kirliliğine maruz kaldığını dikkat çekti. Bahadır, şehre içme suyu temin eden Doğancı Barajı'nda oluşan kirliliğin Bursa halkı için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2020 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2020 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bursa'nın içme suyunun temizliği tehlikede'

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uzman Doktor Yahya Bahadır, Bursa'nın dağ ilçeleri Keles- Orhaneli yol ayrımı üzerinde bulunan doğa harikası Doğancı Barajı'nda oluşan çevre kirliliği hakkında basın açıklamasında bulundu. 

Bahadır, "Bursa'mızın en önemli içme suyu kaynağı olan Doğancı Barajı; güzel Bursa'mızın doğa harikası muhteşem dağ ilçeleri güzergâhında Keles - Orhaneli yol ayrımında yer almaktadır. Bursa'nın su kaynağı olan en önemli barajlarından biri olan "Doğancı Barajı" büyük bir çevre kirliliği 'ne maruz bırakılmakta ve bu kirlilik Bursa halkı için hayati önem taşımaktadır." dedi. 

Doğancı Barajı çevresinde yapılaşma

Bursa'lıların barajın suyunu yemeklerde, içmede ve günlük ihtiyaçlarında kullandığına dikkat çeken Bahadır, "Barajın çevresinde maalesef piknikçilerin bıraktığı, bira ve içki şişeleri, poşet ve çöpler baraj suyunu kirletmektedir. Çevresinde yapılanmaya izin verilmemesi gerektiği halde, son yıllarda Barajın Keles yolu üst tarafları ve Tuzaklı civarında bahçeli evler ve hobi bahçelerinin yapılarak yapıların çoğaldığı dikkat çekmektedir." ifadelerini kullandı. 

İhmal ve bakımsızlıklar sonucunda barajın suyunun kirletilmiş olduğunu savunan Yahya Bahadır, "İktidar partisinin yerel ve genel yetkilileri, kendilerine gelince Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet Binası'na kurdukları özel arıtma tesisi ile temiz suyu kullanmaktadır. İvedilikle önlem alınmadığı takdirde zamanla Bursa'mızın su havzaları da kirlilik dolayısıyla kullanılamaz hale gelme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır." uyarısında bulundu. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a seslenen Bahadır, "İçme ve kullanma suyu olarak kullanılan Doğancı barajı çevresindeki kirlilik sorununa bir an önce çözüm bulmalarını Bursalılar adına rica ediyoruz" dedi. 

Doğancı Barajı

Doğancı Barajı, Nilüfer Çayı üzerinde, şehre içme suyu temin etmek amacıyla 1975-1983 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi, 2.520.000 metreküp, akarsu yatağından yüksekliği 65 metre, maksimum su kotunda göl hacmi 37.80 hektometreküp, normal su kotunda göl alanı 1.55 kilometrekaredir. Yılda 125 hektometreküp içme suyu sağlamaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.