SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın değerleri Güneydoğu Asya'da vitrine çıktı

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen Tur ve Seyahat Acenteleri Fuarı'nda (MATTA) stant açan Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Bursa'nın değerlerini Güneydoğu Asya turizm pazarında vitrine çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2019 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'nın değerleri Güneydoğu Asya'da vitrine çıktı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığındaki Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği, Kuala Lumpur'da düzenlenen Tur ve Seyahat Acenteleri Fuarı'nda (MATTA), Bursa'yı tanıttı.

Bursa'nın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi adına öncelikle kentin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal değerlerin en iyi şekilde tanıtılmasını hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, uluslararası fuarlarda boy göstermeye devam ediyor. Daha önce İstanbul'daki Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı ve ITB Berlin 2019 Fuarı'nda stant açan Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen Tur ve Seyahat Acenteleri Fuarı'nda (MATTA) da Bursa'nın tanıtımını yaptı. Kuala Lumpur'daki Putra Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılan fuarda, Türkiye'nin Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Müşavirliği himayesinde Yunus Emre Enstitüsü Kuala Lumpur Ofisi, Türk Hava Yolları, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği'nin yanı sıra 6 turizm şirketi stant açtı. Katılımcı her ülkenin kendi kültürel unsurlarını sergilediği fuarda ebru, ahşap oyma sanatı ve sema gösterisiyle Türk kültürü tanıtıldı.

Türkiye'ye ilgi büyük

Kültürel etkinliklere büyük ilgi gösteren katılımcılar, turizm şirketlerinin stantlarında Türkiye'de gezilecek bölgeler ve seyahat ücretleri hakkında bilgi aldı. Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği de açtığı stantta Bursa'nın 17 ilçesine dair tüm değerleri Asya pazarına hakim katılımcı tüm seyahat acentelerine ve Türkiye'ye ilgi duyan turistlere tanıttı. Fuara Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği'ni temsilen Ercüment Yılmaz ve Anıl Bayık katıldı. Ayrıca Bursa standında fuar süresince Naht Sanatçısı Ömer Cihat Bay, sergilediği sanatıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Malezya Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Müşaviri Begüm Soysal, Malezya'da Türkiye'ye artan bir ilgi gözlemlediklerini belirterek, "Özellikle bu yılın Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle birlikte mevcut pazarda rağbet gören Kapadokya, Bursa, İstanbul, Pamukkale gibi yerlerin yanı sıra Güneydoğu Anadolu ile alakalı bilgi edinmek isteyen çok kişi oldu" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Sefa Kavakçı da düzenlendiği resepsiyonda Bursa ekibini misafir etti. Bursa heyeti, Büyükelçi Kavakçı'ya, Bursa'nın resmedildiği ipek bir tablo hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.