SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın çeyrek asırlık ticaret merkezi

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, BUTTİM'in çeyrek asırlık bir ticaret markası olduğuna işaret ederek, "Biz, bir AVM değil ticaret ve iş merkeziyiz. Yaklaşık bine yakın firma, 6 bin çalışan ve yüzde 90 doluluk oranıyla BUTTİM, hem iç hem de dış pazarlarda adından söz ettirmektedir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2019 23:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2019 23:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'nın çeyrek asırlık ticaret merkezi

Türkiye'nin 4. büyük kenti Bursa'da bundan tam 30 yıl önce önemli bir ticaret merkezinin ilk adımları atıldı. Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi BUTTİM fikri, ilk olarak 1988 yılı başlarında 30 kurucu üye tarafından ortaya atıldı. Kooperatif statüsünde kurulan BUTTİM'in temeli 11 Haziran 1991 tarihinde atılırken, BUTTİM resmi olarak kapılarını 18 Eylül 1996'da açtı.

"Türkiye'nin ilk akıllı binalarından bir tanesiydi"

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, projenin o dönemde Türkiye için bir ilk olduğunu belirterek, "BUTTİM tek çatı altında 265 bin metrekare kapalı bir alanda 1732 işyeri ve bütün sosyal aktiviteleri içeriğinde olan bir ticaret ve iş merkeziydi. Avrupa'nın ilk 6'sında dünyanın ilk 21'inde yer alıyordu. O günkü şartlarda Türkiye'nin ilk akıllı binalarından bir tanesiydi. Çevreyi tahrip etmeden yapılmış bir merkezdi. BUTTİM'in en önemli özelliklerinden biri de otoparkları. 1500'ü kapalı olmak üzere toplam 5 bin araç kapasitesiyle bu potansiyeli olan başka bir ticaret merkezi yok" dedi.

"BUTTİM bir AVM değil, ticaret merkezidir"

BUTTİM'in bini aşkın firması, yaklaşık 6 bin çalışanı, modern görüntüsü ve teknik alt yapısıyla çeyrek asırdır tekstilde 7/24 fuar merkezi gibi hizmet verdiğinin altını çizen Şengül, şöyle devam etti:

"BUTTİM bir AVM değil. Ağırlığını tekstil toptancılarının oluşturduğu bunun yanı sıra dış ticaret, müşavirlik, mühendislik, sigortacılık, taşıma firmaları ve son dönemde sayısı artan hukuk bürolarıyla bir iş ve ticaret merkezidir. Uluslararası bir ticaret merkezi olarak Bursa'nın ihracatında söz sahibi olan firmaları da yine BUTTİM çatısı altındadır. Yüzde 90 doluluk oranıyla BUTTİM, kent ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan bir kuruluştur."

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül

"Önceliğimizi ticaretimizi artırmak olarak belirledik"

Ocak 2019 tarihinde yönetime geldiklerini ifade eden Sadık Şengül, "Geçmiş yönetimlerden farklı olarak BUTTİM'in tanıtımına önem verdik. Amacımız bu tanıtım faaliyetleriyle sadece toptan değil perakende satışlarımızın da canlandırılmasıydı. BUTTİM'de sunulan hizmet kalitesini koruyarak önceliğimizi ticaretimizi artırmak olarak belirledik. Yenilikçi ve ticaretin önünü açacak yaklaşımlara ihtiyaç var. Unutmamalı ki böyle devasa ve akıllı bir binayı 30 yıl önce 30 kişi hayal etti ve başardı. Biz de şimdi ileriyi gören ve ticaretiyle adından söz ettiren firmalarımızla bu emaneti Bursa'mıza ve ülkemize bol ve hayırlı kazançlar sağlayan bir merkez yapmak için çabalayacağız" diye konuştu.

Şengül BUTTİM'in ticaret merkezi olmasının yanı sıra bir kültür merkezi olduğunu da kaydederek, "3 salondan oluşan BUTTİM Kültür Merkezi'nde birçok kültürel etkinlik, konferanslar ve nikah organizasyonları düzenleniyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.