SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın belediyeleri karla mücadeleye hazır

Bursa'nın ilçe belediyeleri yaklaşan kar yağışı ve yaşanabilecek buzlanmaya karşı tüm ekipleri ile teyakkuza geçti.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'nın belediyeleri karla mücadeleye hazır

Meteoroloji yetkililerinin Bursa'da yoğun kar yağışı uyarıları nedeniyle Gemlik, Nilüfer ve Yıldırım Belediyeleri, yaklaşan kar yağışı ve yaşanabilecek buzlanmaya karşı tüm ekipleri ile teyakkuza geçti.

Gemlik Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler müdürlükleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Bursa ve çevresinde yoğun kar yağışı uyarılarına yönelik hazırlıklarını tamamladı. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile bir araya gelen daire müdürleri, bilgi alışverişinde bulunarak görev dağılımını gerçekleştirdi. Özellikle yüksek köylerde yaşanacak olumsuzlukları önceden göz önünde bulunduran ekipler, önümüzdeki günlerde meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek için çalışmalara başladı.

Gemlikliler, yağış ve olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılaşabilecekleri tüm olumsuz durumlarda 444 16 00 numaralı çağrı merkezinden Gemlik Belediyesi'ne ulaşabilecekler.

İhtiyaç sahiplerine destek

Geçen aylarda olduğu gibi bir kez daha tüm hava koşullarına karşı hazırlıklı olduklarını söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan "Uzun süredir ilçemizde görülmeyen kar yağışının hafta sonu etkisini gösterebileceği bilgisini aldık. Tüm tedbirlerimizi tamamladık. Ekiplerimiz her dakika göreve hazır şekilde bekliyor olacaklar. Gemliklilere ise sadece karın tadını çıkarmak kalacak. Ayrıca hemşerilerimiz soğuk havalarda çevrelerinde yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımızı da bizlere bildirebilirler" şeklinde konuştu.

Nilüfer karla mücadeleye hazır

Nilüfer Belediyesi karla mücadele ekipleri, kentin yüksek kesimlerinde kar yağışının başlaması üzerine alarma geçti. Yaklaşık 100 personelden oluşan karla mücadele ekipleri 2 vardiya halinde, 24 saat süre ile ilçe genelinde görev başında olacak. 5 tuz makinası, 8 kar küreme makinası ile kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde ekipler hem tuzlama yapacak hem de yol açması çalışması gerçekleştirecek.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ekiplerin merkez mahallelerin yanı sıra kar yağışının yoğun olarak etkili olduğu kırsal mahallelerde de gereken çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini belirtti.

Öte yandan ilçe merkezinde de Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 200'ü aşkın mevkici personel de; kaldırımlarda, üst geçitlerde ve yayaların yoğun olduğu bölgelerde tuzlama ile kar temizleme çalışması yapacak.

Sokak hayvanları için yiyecek bırakılacak

Yıldırım Belediyesi, kar ve buzlanma sebebiyle yolların ulaşıma kapanmaması için 3 vardiya olarak Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün tüm personeliyle görevlerinin başında olacak. 24 saat boyunca aralıksız hizmet verecek olan ekipler, 6 adet tuz serici robot, 3 iş makinesi, 6 kar küreyici, 1 greyder, 1 ekskavatör, 12 kamyon ile kış boyunca Yıldırım'da kar ve buzla mücadele edecek.

Yıldırım'da kış aylarının vatandaşları mağdur etmemesi adına tüm tedbirleri aldıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "İlçemizin tümünde, yüksek kısımlarında ve Uludağ eteklerinde kalan bölgelerde yoğun olarak yaşanan kar yağışı ile buzlanma sonrasında olumsuzlukların yaşanmaması, hemşehrilerimizin günlük yaşamının sekteye uğramaması ve en önemlisi de ulaşımda aksaklıklar yaşanmaması için hazırlıklarımızı tamamladık. Yıldırım'ın daha ulaşılabilir olması amacıyla kar yağışı ve buzlanmayla mücadele çalışmalarımız 7 gün 24 saat boyunca aralıksız sürecek. Vatandaşlarımız kış mevsimi süresince olası kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi'nin 444 16 02 numaralı telefonuna iletebilecekler. Herhangi bir kar yağışı ve buzlanma durumunda derhal harekete geçecek ekiplerimiz, tuzlama ve yol açma çalışmalarını öncelikli olarak ana yollar, okullar ve otobüs güzergâhlarında gerçekleştirerek sokak aralarında çalışmalar yapacak. Yıldırım'da hemşehrilerimizin yolları daima açık olacak. Ekiplerimiz sokak hayvanlarımızın da olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için beslenme odaklarına yiyecek bırakacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.