SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın 6 asırlık kaplıcası Avrupa'da tanıtılacak

Bursa'da 1385 yılında çifte hamam olarak yapılan Eski Kaplıca, Avrupa Termal Miras Günü etkinlikleri kapsamında çevrimiçi olarak tanıtılacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2020 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2020 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'nın 6 asırlık kaplıcası Avrupa'da tanıtılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya ve Belçika'dan 6 şehir tarafından 2009 yılında kurulan, 17 ülkeden 50'nin üzerinde üyesi bulunan ve Bursa'nın da 2013 yılında etkin üyeliğe seçildiği EHTTA, termal mimariye dikkati çekmek amacıyla 2018 yılından bu yana her yıl 16 Ekim'de Avrupa Tarihi Termal Miras Günü'nü kutluyor.

Avrupa Tarihi Termal Kentler Ağı'nda (EHTTA) Türkiye'yi temsil eden kentlerden biri olan Bursa, her yıl 16 Ekim'de düzenlenen ve ana konusu "termal mimari" olan Avrupa Termal Miras Günü etkinliklerinde 1385 yılında çifte hamam olarak yaptırılan Eski Kaplıca ile Avrupa vitrinine çıkıyor.

EHTTA özelinde oluşturulan iletişim komisyonunda Türkiye temsilcisi kent unvanına sahip olan Bursa'daki çalışmalar, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi kentin tüm dinamikleri ile birlikte kentin termal zenginliklerini ve termal tesislerin vermekte olduğu hizmetleri tanıtmak amacıyla önemli çalışmaları hayata geçiriyor. Bu kapsamda kentin turizm dinamikleri vasıtasıyla iletişime geçilen termal tesisler, tesis olanaklarına yönelik termal turizm paketleri oluşturuyor ve bu turizm paketleri EHTTA tarafından tüm platformlarda tanıtılıyor.

Bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Almanya'nın Baden-Baden şehrinde online ortamda yapılan etkinlikte, I. Murad Hüdavendigar tarafından Hüdavendigar Külliyesi'nin bir parçası olarak Bizans Hamamı kalıntıları üzerinde 1385 yılında çifte hamam olarak yaptırılan Eski Kaplıca'ya ait detayları etkinlikte paylaşılacak.

Etkinlik, www.ehtta.eu web sitesi, Thermal Travels adlı Facebook sosyal medya hesabı ve European Historic Thermal Towns Association adlı Linkdln hesabından takip edilebilecek.

Etkinlik sayesinde 6 asırlık geçmişi olan tarihi Eski Kaplıca ayrıcalıklı mimariyle Avrupa vitrininde sergilenmiş olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.