SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa MHP'de bir toplu istifa daha

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Bursa Teşkilatı'nda başlayan toplu istifalara yenisi eklendi. Nilüfer'de 100 dolayındaki MHP üyesi partiden istifa ettiklerine ilişkin dilekçeleri İl Seçim Kurulu'na teslim ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa MHP'de bir toplu istifa daha

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

MHP'de muhaliflerin olağanüstü kurultay talebiyle başlattığı sürecin mahkeme kararıyla son bulmasının ardından başlayan istifalara yenileri ekleniyor. Bursa'da Orhaneli'de başlayıp Yenişehir'de devam eden toplu istifalara Nilüfer eklendi. İstifaların bu akşam İznik'le devam edeceği belirtildi.

Meral Akşener'in önderliğinde parti kurma hazırlığındaki MHP'li muhaliflerin partiden toplu istifaları sürüyor. Bursa Merkez Nilüfer teşkilatında bir grup partili MHP'den istifa dilekçelerini İlçe Seçim Kurulu'na verdi. MHP Nilüfer eski İlçe Başkanı Osman Uçar, dilekçeleri MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "bir avucu geçmeyen istifalar" diye tanımladığı için resmiyet kazanması açısından Seçim Kurulu'na yaptıklarını söyledi.

Toplu istifa nedeniyle Nilüfer İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu Nilüfer'deki Adliye binası önünde bir açıklama yapan görevden alınan MHP İlçe Başlanı Osman Uçar, Türkiye'nin çok tehlikeli bir yolda ilerlediğini ifade ederek, "Bütün yolları denedik. Artık MHP'de siyaset yapma imkanı kalmadı. Ancak çaresiz değiliz, ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız" dedi. Toplu basın açıklamasına geçtiğimiz günlerde yumruklu saldırıya uğrayan MHP Bursa eski İl Başkanları Hasan Toktaş ile Yüksel Yılmaz da katıldı.

Türkiye'nin 15 yıldır AKP iktidarının yolsuzluk ve tasallutları içinde yolunu kaybettiğini iddia eden Uçar, "AKP iktidarı, 15 Temmuz kalkışmasının ardından, sanki ortaya çıkan manzaranın müsebbibi kendisi değilmiş gibi, kurduğu yeni ve kirli bir ittifak ile toptan bir dikta rejimine evrilmiştir. Bu süreç, maalesef Milliyetçi Hareket Partisinin de desteği ile, siyasal İslamcıların ve hatta bölücü anlayışın hayalini bile kuramayacakları bir sistem değişikliği ile sonuçlanmıştır." dedi.

'Ülkemiz tepetaklak uçurumdan yuvarlanıyor'

Yaşanan bu gelişmeler karşısında arkadaşları ile yaptıkları değerlendirmelerden sonra "bu kirli ittifakın bir parçası olmayacakları konusunda ortak bir tavır geliştirme" konusunda mutabık kaldıklarını ifade eden Osman Uçar, "Gerek iç siyasette yaşanan hukuksuzluklar gerekse dış siyasette görülen basiretsiz politikalarla ülkemiz değil bir yere varmak, tepetaklak uçurumdan aşağı yuvarlanmakta ve siyaset bilmeye gerek kalmaksızın herkes bunu fark etmektedir. Dış siyasette bayağı bir şark kurnazlığı anlayışı içinde, kadim devlet anlayışı olmayan ama para ve doğal kaynakları olduğu için 'dost' ilan edilen ülkelerle yapılan ucuz pazarlıklar, bağımsız dış siyaset arayışının yerini almış ve ülkemizi giderek demokratik ve çağdaş bir ülke tasavvurundan uzaklaştırmıştır. İçeride, on binlerce insan işsiz kalmış, yüzlerce gazeteci tutuklanmış, esnaf 'ha gayret' diyerek ayakta kalmaya çalışmaktadır. Muhalif siyasi hareketler ya görmezden gelinmekte ya da linç edilmekte, üniversiteler nitelik kaybetmekte, beton yığınları üretmekle kalkınma olacağı zannedilmektedir. Velhasıl istikrar diyerek milleti uyutanlar, yarınını ön göremeyen bir tedirginlik ve nefes almaya muhtaç bir bıkkınlık içinde, milletin ekseriyetini alternatif aramaya itmiştir." ifadelerini kullandı.

Nilüfer'deki basın açıklamasına eski İl Başkanları Hasan Toktaş ve Yüksel Yılmaz da katıldı

Bu arayış içinde yaklaşık 2 yıldır tüm yasal siyasal haklarını kullanarak olağanüstü kongre için çaba harcadıklarını ancak bunun sonuçsuz bırakıldığını kaydeden Uçar, bu nedenle yeni arayışlar içinde olduklarını belirtti.

"Siyaset yelpazesinde var olan boşluktan ümitsizlik kadar bir ümit de doğabilir düşüncesiyle artık kadere doğru adım atma gerekliliği hepimiz için kaçınılmaz bir akıbettir." diyen Uçar, şöyle devam etti:

'AKP'nin işbirlikçileri durdukları yeri izah edemiyor'

"Yeri gelmişken, hafta sonu, hepimiz için kıymet ifade eden Servet Somuncuoğlu'nu anma toplantısı esnasında beraber görev yapmış olduğumuz il eski başkanlarımız Hasan Toktaş ve Yüksel Yılmaz'a yapılan saldırıyı da kınıyorum. Yukarıda ifade ettiğimiz gelişmeler her ne kadar bu tür ucuz serserilik ve kabadayılıklarla engellenmeye ve mahalle seviyesinde bir siyaset zeminine çekilmeye çalışılsa da ihtiyaç göz yumulamayacak kadar çok, sıkıntı hatır işlemeyecek kadar büyük, mevzu korkup geri çekilemeyecek kadar ciddidir. Elbette kaybetmenin eşiğinde olanların bu hırçınlıklarını anlıyoruz fakat bilmelerinde fayda var ki; mahkûm oldukları yenilgiden kurtulamayacaklardır. Zira AKP'nin mızrağı artık çuvala sığmamakta, işbirlikçileri durdukları yeri izah edememektedirler.

'Balgat ve Beştepe kaynaklı engeller'

Sonuç olarak, AKP Genel Başkanı'nın 'metal yorgunluğu' olarak adlandırdığı kokuşmuş siyaset anlayışına çare olur umuduyla Milliyetçi Hareket Partisi içinde başlatmış olduğumuz ve gerek Balgat gerekse Beştepe kaynaklı onca engel ve zorbalıklara karşın yürüttüğümüz demokratik mücadele, maalesef mevcut hukuk düzeni içinde siyasî pozisyonlarımızı korumak suretiyle sonuç alınabilir olmaktan çıkmış çözümsüz bir noktaya gelmiştir. Memleketimiz için sürdürdüğümüz mücadelede, dava şuuru ile yetişmiş kadrolar olarak bizler, memleket meselelerinde umutsuzluğa yer olmadığından hareketle, 'ya yeni bir yol bulacağız ya da yeni bir yol açacağız' bilinciyle partimizden istifa ediyor ve yeni bir yol açacağımıza inanıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.