SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa medyasında yeni işten çıkarmalar

Ekonomik sorunların medya üzerindeki etkileri sürerken, buna bağlı olarak işten çıkarmalar da sürüyor. Olay Medya'da yerel seçimler öncesi yaşanan işten çıkarmalara Sönmez Medya eklendi. Sönmez Medya'da 18 kişi işten çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2019 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2019 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa medyasında yeni işten çıkarmalar

Ekonomide olumsuz gidişin medya üzerindeki etkileri sürerken, buna bağlı olarak yerel ve yaygın medyada işten çıkarmalar da sürüyor. Bursa'da Olay Medya'da 31 Mart Yerel Seçimleri'nden önce yaşanan işten çıkarmalara Bursa'nın ikinci büyük medya grubu Sönmez Medya eklendi. Sönmez Medya'da 18 kişi işten çıkarıldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi medyadaki işten çıkarmaların yakından takip edildiğini duyurdu. ÇGD'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin içinden geçtiği sürecin can sıkıcı boyutları çoktan aştığı belirtilerek, üretim ekonomisinin bitirilme seviyesine getirildiği, bunun da başta istihdam olmak üzere pek çok sorunu beraberinde getirdiği kaydedildi.

"Üzülerek görmekteyiz ki her ekonomik kriz döneminde, işverenlerin önlem(!) adına ilk başvurdukları yöntem işten çıkarma olmaktadır." denilen ÇGD açıklaması şöyle:

"Sektörlerde yaşanan istihdam krizi her alanda nitelikli üretimin düşmesine ve ekonomik krizin derinleşmesine sebep olmaktadır.

Türkiye'nin pek çok noktasında olduğu gibi kentimizde de halkın haber alma özgürlüğü konusunda üstün çaba sarf eden, gerek özlük hakları gerekse çalışma huzuru kısıtlandığı halde mesleğini sürdürmeye çalışan ve görevlerini 24 saat esaslı yerine getiren basın emekçilerinin bu ekonomik daralma sebebiyle işten çıkarıldığına üzülerek şahit oluyoruz.

Son dönemde şehrimizin medya ve yayıncılık anlamında iki önemli kurumu, Olay Medya ve Sönmez Medya'da yaşanan işten çıkarmaları tedirginlik ve rahatsızlıkla takip ediyoruz.

Bu süreçte; Bursa medyasında işsiz kalan, iş alanları daraltılan, üyemiz olsun olmasın tüm meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu, girecekleri her türlü mücadelede daha önce de olduğu gibi avukatlarımız tarafından hukuki desteğin verileceğini, yaşanan bu sancılı süreçten çıkış yollarını omuz omuza beraberce bulacağımızın altını kalın çizgilerle çiziyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.