SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Kent Müzesi'nde 'İçsel Görüngüler' Sergisi

Doç. Dr. Gonca Erim'in 'İçsel Görüngüler' adını taşıyan sergisi, Bursa Kent Müzesi yeni binası galeri alanında izlenime sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Kent Müzesi'nde 'İçsel Görüngüler' Sergisi

Bursa Uludağ Üniversitesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gonca Erim'in 'İçsel Görüngüler' adını taşıyan sergisi, Bursa Kent Müzesi yeni binası galeri alanında sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halide Serpil Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ile Uludağ Üniversitesi'nden pek çok akademisyen, sanatçı ve sanatsever katıldı. Açılışta söz alan sanatçı Gonca Erim, 'İçsel Görüngüler' sergisi ile ilgili özgün baskı çalışmalarından meydana gelen eserlerinin kaynağının iris olduğunu vurguladı. Eserlerinin felsefi, psikolojik, biçimsel ve dokusal özellikleri nedeniyle göz ana teması etrafında toplanmakta ve bu nedenle irisi sembolize eden daire formunda birleştiğini ifade eden Erim, kendisine bu imkânı sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Müzesi yetkililerine teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halide Serpil Şahin ise Bursa Kent Müzesi'nin Bursa kenti için önemine değindi ve müzeye bu sene dâhil edilen yeni binasındaki ilk serginin Gonca Erim'in İçsel Görüngüler sergisi olduğunu ifade ederek sanatçıya teşekkürlerini sundu.

Gonca Erim'in ağırlıklı olarak mono baskı ve ağaç baskı çalışmalarından oluşan 35 özgün baskı eseri, 1 Ekim 2019 tarihine kadar Bursa Kent Müzesi yeni binasında ziyaret edilebilecek.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.