SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa ipeği İspanya'ya damga vurdu

İspanya'nın Valensiya kentinde düzenlenen Uluslararası İpek Konferansına Bursa damgasını vurdu. Dünya'daki İpek Müzelerinin yönetici ve temsilcilerinin katıldığı konferansta Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa İpeğine yönelik çalışmaları ilgi uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2018 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2018 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa ipeği İspanya'ya damga vurdu

Uluslararası İpek Konferansı ilk kez İspanya'nın Valensiya kentinde düzenlendi.  UNESCO İpek Yolu Online Platformu, Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM), Uluslararası Sanatla Eğitim Topluluğu (INSEA), Valensiya Modern Sanat Müzesi, Valensiya Üniversitesi ile Valensiya Turizm Ajansı ve Türk Hava Yolları'nın desteği ile gerçekleşen konferansta Türkiye'yi Bursa Tekstil Sanayi ve İpek Müzesi yetkilileri temsil etti. UNESCO tarafından Avrupa İpek şehri seçilen Valensiya'daki konferansa İspanya, İtalya, Fransa, Gürcistan, Kazakistan ve İsveç'ten ipek müzelerinin yetkilileri ve temsilcileri katıldı. 

Konferansta Bursa'nın genel tanıtımının yanı sıra Bursa İpeği de görücüye çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü'nden Nazım Enes Altan konferansın ikinci gününde tarihi Bursa İpeğinin dünden bugüne serüvenini anlattı. Bursa Tekstil Sanayi ve İpek Müzesi'ndeki çalışmaları da katılımcılarla paylaşan Altan,  Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa İpeğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına yürüttüğü projelere değindi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Muradiye İpek Fabrikası, Umurbey İpek Tasarım Merkezi ile Bursa'nın dağ köylerindeki ipek faaliyetlerine ilişkin bilgi de veren Altan,  Bursa İpeğinin ticari merkezi Kozahan'ın ipek yolu güzergâhındaki önemini ifade etti.

İpek projeleri model oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle köylerde ipekçiliği geliştirmek adına gerçekleştirdiği teşvikler ilgi görürken, konferans sonrası projeye ilgi gösteren katılımcılar Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik'ten bilgi aldı.  Bursa genel tanıtımının video gösterisi ile desteklendiği konferans boyunca Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezinde üretilen ipek halılar ve ipek eşyalar da katılımcıların beğenisine sunuldu. Konferansın sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, konferansın ev sahibi ve Valensiya İpek Müzesi Yöneticilerinden German Navarro Espinach'a Karagöz- Hacivat figürünün bulunduğu ipek tablo takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.