SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği'nde yeni dönem

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği'nin (BUİGDER) 4.Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede Canan Ekinci Yılmaz başkanlığında yeni yönetim göreve geldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2017 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2017 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa İnternet Gazetecileri Derneği'nde yeni dönem

Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen ve tek liste ile yapılan seçimde Bursa İnternet Gazetecileri Derneği'nin (BUİGDER) yeni yönetim kurulu Canan Ekinci Yılmaz, Ayşe Aygör, Serkan Beyoğlu, Murat Bilir ve Serhat Tuncel'den oluştu.

İnternet gazeteciliğinin medya dünyasında yeni bir çığır açtığını belirten BUİGDER Başkanı Canan Ekinci Yılmaz, internetin gazete, radyo ve televizyonun sahip olmadığı avantajlarla insanların medyayı takip alışkanlıklarını da değiştirdiğine dikkat çekti.

Bu gelişmelerle birlikte Basın Yasası'nda internet gazeteciliği konusunda boşluklar oluştuğunu kaydeden Yılmaz, "Basın İlan Kurumu'nun internet gazeteciliğini tanıma konusunda sıkıntıları var. Sarı basın kartı sadece basılı yayın çalışanları için geçerli. İnternet gazeteciliği yapan gazetecilerin karşılaştığı yasal sorunlar gazetecilerin verimli çalışmasını engelliyor. Bu da onların haber sitelerinin yayınını sürdürememelerine neden oluyor." dedi.

Canan Ekinci Yılmaz

İnternet gazeteciliğinde meslek içi eğitim ve siber suçlarla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapılmasının önemine dikkat çeken Yılmaz, "Dernek olarak internet gazeteciliğinin sıkıntıları üzerine eğilip, internet gazeteciliği yapan gazetecilerin dijital çağda hak ettikleri konuma gelmelerini ve hak ettikleri itibarı kazanmalarını sağlamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

İnternet gazeteciliğinin Bursa'da da etkin ve yaygın bir noktada olduğuna dikkat çeken BUİGDER Başkanı Canan Ekinci Yılmaz, internet gazetecileri ile buluşma gerçekleştireceklerini bildirdi. Yılmaz, internet gazetecilerini ile 21 Mayıs'ta İhsaniye Agora'daki Kilit Kafe'de saat 10.00'daki buluşmaya davet etti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.