SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa ilan edilmemiş bir iflasın eşiğinde'

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi eski Başkanı ve 24 Haziran seçimlerinde Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayı İbrahim Mart, Bursa'nın ilan edilmemiş bir iflasın eşiğinde olduğunu ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2018 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2018 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bursa ilan edilmemiş bir iflasın eşiğinde'

Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Eski Başkanı ve 24 Haziran seçimlerinde Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayı İbrahim Mart, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Büyükşehir'e ait bazı işletme ve gayrimenkullerin satışına ilişkin açıklamaları konusunda, "Bursa ilan edilmemiş bir iflasın eşiğindedir" dedi.

"Ben yaptım oldu anlayışı ile kent yönetilemez" diyen ve Recep Altepe döneminden örnekler veren Mart, "Bursa'nın AKP belediyeciliğinden ve rantçı, talancı anlayıştan kurtarılması gerekiyor. 'Ben yaptım oldu' anlayışı ile kent yönetilemez, kentle ilgili önemli kararlar, kent dinamikleri ile birlikte alınmalıdır. Kent yönetiminde bütçe denetimi esas olmalıdır." ifadelerini kullandı.

AKP'li belediye yönetimleri ile gelinen noktada kentlerin borç batağında ve yaşanabilirliğin alt seviyelerde olduğunu ileri süren İbrahim Mart, "İnegöl'den getirilen merhum Hikmet Şahin ile başlayan macera, Recep Altepe ile devam ederken Altepe görevden alınmış, başka bir İnegöllü Alinur Aktaş göreve getirilmişti. Bu süreç de göstermiştir ki AKP, Bursa'yı yönetemiyor. Şahin'in yaptığını Altepe beğenmiyor, Altepe'nin yaptığını Aktaş beğenmiyor. Aktaş'ınkini de bir sonraki beğenmeyecek. Bursa AKP'nin elinde bir oyuncak gibi. Gelinen nokta iflasın eşiğinde bir Bursa. dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'ın Başköy mera arazisini, Muradiye Su Tesisi'ni ve Sıcaksu bölgesindeki 120 dönümlük araziyi Suudilere satarak iflas etmiş ekonomiyi kurtarmaya çalıştığını söyleyen Mart, "Bugün Alinur Aktaş sözde çareler arıyor, kasayı doldurmak için merkezi hükümete yalvarıyor, elde ne var ne yok satışa çıkarıyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.