SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa ikinci tıp fakültesine kavuşuyor

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlı tıp fakültesi olarak eğitim-öğretim yapacak statüye dönüştürüldü. İzmir, Bursa ve Trabzon'da, yeni tıp fakülteleri kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2020 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2020 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa ikinci tıp fakültesine kavuşuyor

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanelerini 'tek çatı' altında toplayan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde, yeni bir yapılanmaya gidiliyor. Yeni yapılanma ile bazı hastaneler tıp fakültelerine dönüştürüldü. Bu kapsamda alınan karara göre, İzmir, Bursa ve Trabzon'da, yeni tıp fakülteleri kuruldu.

Yıldırım'da hizmet veren Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlı olarak 'Bursa Tıp Faktültesi' adıyla eğitim-öğretime başlayacak.

Bu kararla Bursa; Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ardından, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Tıp Fakültesi adıyla ikinci tıp fakültesine kavuştu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin yönetimsel merkezi, Rektörlük dahil ana yönetim kademeleriyle İstanbul'da bulunuyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle kurulması kararlaştırılan SBÜ İzmir, Trabzon ve Bursa tıp fakültelerinin hayırlı olmasını diledi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da, Bursa'ya yeni tıp fakültesi kararı ile ilgili olarak; "Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla bugün Bursa'mıza bir Tıp Fakültesi daha kazandırıldı. Kentimizin ikinci bir tıp fakültesine kavuşması bizleri mutlu etti. Bursa'mıza, milletimize ve sağlık camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.