SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa HDP'den yerel seçim açıklaması

HDP Bursa İl Eş Başkanı Resul Baykara, bazı yerlerde aday göstermemiş olmalarının seçimlere katılmama olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, "Herhangi bir partiyle ortak bir çalışmamız yok, seçimlere katılıyoruz ve seçim kaderini aktif olarak belirleyeceğiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2019 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa HDP'den yerel seçim açıklaması

HDP Bursa İl Eş Başkanı Resul Baykara, Bursa'da 31 Mart Yerel Seçimleri'nde nasıl bir politik tavır sergileyeceklerinin merak edildiğini belirterek, "Bursa Demokrasi Güçleri'nin tutumunu esas alarak iktidarın karşısında cesaret ve feraset ile duracak; demokrasi güçlerinin taleplerini dikkate alacak adaylara kitlemizin özgürce karar verebilmesine imkân tanıyacağız." dedi.

HDP Bursa İl Başkanlığı'nda HDP'ye destek veren parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile ortak basın toplantısı düzenleyen HDP İl Eş Başkanları Serpil Yıldız ve Resul Baykara, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde izleyecekleri politika konusunda açıklamalarda bulundular.

Bursa'da HDP olarak 31 Mart Yerel Seçimleri'nde nasıl bir politik tavır sergileyeceklerinin merak edildiğini belirten Resul Baykara, "Haklı olarak en çok demokratik kamuoyunun bu yönlü değerlendirmeleri ve beklentileri var. Biz bu sürecin başından beri demokratik kurum ve kuruluşlarla, aydınlar ve demokrasiden yana tutum sahibi bireylerle; yine Kürtler ve Aleviler başta olmak üzere AKP-MHP ittifakının ırkçı, emek karşıtı ve anti-demokratik politikalarından rahatsız olan herkesle ortaklaşmayı esas aldık." dedi.

"Bu tavrımızı deklare ettikten sonra bu çerçevede bir araya gelen muhalefette de bir beklenti oluştuğunu gördük." diyen Baykara, "AKP-MHP ittifakının geriletilmesi ve halka karşı gelişen her türlü uygulamalarına son verme amacıyla bizler de kendi güç ve potansiyelimizi yerellerde tek tek değerlendirerek özgün politikalar geliştirmeye çalıştık." ifadalerini kullandı.

HDP'nin Bursa'da yerel seçimlere ilişkin kararları kamuoyuna duyuruldu

Baykara, Bursa'da yaptıkları çalışmalar sonucunda HDP olarak vardıkları kararları şöyle açıkladı:

"- Bursa'da genel olarak yerel seçim stratejimiz çerçevesinde yaptığımız analizler sonrasında gördük ki muhalefet güçleri iktidarın ve işbirlikçisi partinin politikalarını aşacak bir cesareti tam olarak gösterememektedirler.

- Bu durum bazı bölgelerde bizim aday çıkarmamızı ve seçmenlerimize alternatif sunmamızı zorunlu hale getirmiştir.

- Bu çerçevede İnegöl ve Yenişehir ilçelerimizde belediye eş başkan adaylarımızla ve kendi belediye meclis üyeliği listelerimizle seçimlere katılıyoruz.

- Keles, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, M.Kemalpaşa, Orhangazi, İznik ilçelerinde belediye meclis üyelikleri listelerimizle seçimlere katılıyoruz. 

- Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Gürsu, Kestel, Karacabey ilçelerinde seçmen potansiyelimizin demokratik kamuoyunun beklentilerine göre tutum alabilmesi adına belediye eş başkan adayları çıkarmıyoruz.

- Büyükşehir Belediye Eş Başkan adaylığı konusunda Bursa Demokrasi Güçleri'nin tutumunu esas alacağız. Açık olarak söylemek gerekirse Bursa'nın ve ülkenin başına bela olan iktidarın karşısında cesaret ve feraset ile duracak; demokrasi güçlerinin taleplerini dikkate alacak adaylara kitlemizin özgürce karar verebilmesine imkân tanıyacak bir tutum geliştiriyor. kendi adımıza Büyükşehir'de de aday çıkarmıyoruz.

- Halklarımıza karşı duyduğumuz sorumluluğun gereği olarak ortaya koyacağımız fedakârca tutumun seçmenlerimizde en iyi şekilde karşılık bulacağına inanıyor, herkesi tek ve gerçek muhalefet gücü olan partimiz etrafında kenetlenerek faşizme karşı örgütlenmeye davet ediyoruz."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.