SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa HDP: Barış politikalarını esas alın

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonu ve güvenli bölge tartışmaları sürerken, HDP Bursa İl Örgütü iktidara barış, müzakere ve demokratik çözüm çağrısı yaptı. Açıklamada, "Her zaman barışta ve demokratik çözümde ısrarcı olmalıyız." denildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa HDP: Barış politikalarını esas alın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Örgütü'nün yaptığı basın açıklamasında, "Bizler hep birlikte barış iradesini güçlendirerek ülkemizde ve bölgemizde kardeşliği, barışı ve özgürlükleri savunarak savaş politikalarına dur demeliyiz. Yeter artık, kendi rantçı politikalarını ve artık halklarımızın üzerinde yük haline gelen iktidarını sürdürme amacıyla sürekli kaos ve savaş politikalarına başvuran AKP-MHP ittifakı karşısında demokratik ittifak güçleri olarak birlikte bir tutum geliştirmeliyiz. Her zaman barışta ve demokratik çözümde ısrarcı olmalıyız." ifadeleri kullanıldı.

HDP Bursa İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısında açıklamayı İl Eş Başkanı Resul Baykara okudu. Basın açıklamasına, HDP PM Üyesi Mehmet Alçınkaya, HDK, Halkevleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, SODAP ile HDP il-ilçe yöneticileri katıldı.

AKP iktidarının Suriye politikasının sonuçlarının görülmesine rağmen bu politikaların hâlâ sürdürülmedk istendiğini ifade eden Resul Bayraka, "9 yılı aşkındır Suriye'de bir iç savaşın başlamasına ve sürdürülmesine sebep olan AKP Hükümetinin dış politikası, yarattığı korkunç sonuçlara rağmen sürdürülmek istenmektedir. Yaptığı bütün müdahalelerde insani krizler ve yeni çatışma alanları yaratan söz konusu Suriye politikasının yeni durağı Türkiye'yi Kuzey Suriye halkları ile bir savaşa sokma girişimidir." dedi.

"Savaş öldürür yoksullaştırır, barış yaşatır, bir arada tutar" diyen HDP Bursa İl Eş Başkanı Resul Baykara, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yaşayan halklar ile bir savaşa sokulmak istendiğini ileri sürdü. Baykara, "Suriye halkları kendi iradeleri ile barış içinde yaşayacakları bir ülke özlemi içindeyken AKP-MHP koalisyonu, cihatçı çeteler ve İŞİD artıkları marifetiyle istikrarın olduğu ve halkların yan yana birlikte yaşadığı alanları da savaş sahası haline getirme gayreti içindedir. Halihazırda milyonu aşan ölümlere ve milyonlarca insanın evlerini, yurtlarını terk etmesine sebep olan AKP-MHP tekçi koalisyonunun Suriye politikasının, ülkemiz ve bölgemizde yeni trajedilere sebep olacağı açıktır." dedi.

"Bütün Kuzey Suriye halkları Türkiye halklarının kardeşi, dostu, akrabasıdır." diyen Baykara açıklamasına şöyle devam etti:

"Kuzey Suriye'ye saldırıp halkları birbirine düşürmeye kalkışanlar, halkın boğazındaki ekmeği alıp ölüme yatıranlar başarılı olmayacaktır. Son seçimlerde de görüldüğü üzere Türkiye halkları savaş, ölüm, kan ve düşmanlığın yanında değildir. Bu ülkede tekçi, ötekileştirici çizgiye karşı kökü bin yılların içinde gömülü barış iradesi de mevcuttur. Bu çerçevede coğrafyamızı ve bütün bölgeyi bir vahşetin içine sürüklemeyi amaç edinen Kuzey Suriye'ye dönük saldırı ve tehditlere karşı barışı savunuyoruz. Savaş; yoksulluktur, kaostur, ölümdür ve gözyaşıdır. Barış ise bir arada yaşam ve huzurdur.

Bizler hep birlikte barış iradesini güçlendirerek ülkemizde ve bölgemizde kardeşliği, barışı ve özgürlükleri savunarak savaş politikalarına dur demeliyiz. Yeter artık, kendi rantçı politikalarını ve artık halklarımızın üzerinde yük haline gelen iktidarını sürdürme amacıyla sürekli kaos ve savaş politikalarına başvuran AKP-MHP ittifakı karşısında demokratik ittifak güçleri olarak birlikte bir tutum geliştirmeliyiz. Her zaman barışta ve demokratik çözümde ısrarcı olmalıyız. Geleceğimizi demokrasiyi güçlendirerek, özgürlükleri çoğaltarak kazanabiliriz. Çağrımız tüm demokrasi ve özgürlük güçlerinedir; demokratik bir anayasayla demokratik parlamenter bir sistem içerisinde ülkemizi bu savaşçı, rantçı ve tekçi anlayıştan kurtaralım. Halklarımıza ve bölgemize barış dolu günleri armağan edelim. Yaşadığımız bu bayram arifesinde halklarımıza en doğru armağan da bu olacaktır.

Halkların Demokratik Partisi Bursa İl Eş Başkanlığı olarak bu çabamızı sürdürmeye ve demokrasi mücadelesinde kararlılıkla üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğimizi belirtiyor; kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.