SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan New York'a "3 Elma" düştü!

New York'ta kitaplarını kaleme alan üç yazar; Buket Şahin, Ayşe Alagöz ve Günay Menekşe "New York Hayal Kumpanyası"nın ilk gösteriminde buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2019 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2019 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'dan New York'a "3 Elma" düştü!

Yazar ve şair Sunay Akın'ın ismini koyduğu "3 Elma" kabaresinin galası, New York'ta Drom'da gerçekleştirildi. 200'den fazla Türk ve Amerikalı tarafından izlenen gösteri, ayakta alkışlandı.

Bursalı yazar Ayşe Alagöz tarafından kaleme alınan kabare, Hande Özemre Gençosman, Ayşe Eldek Richardson ve Ayşe Alagöz tarafından sahnelendi. Kabarenin provaları, yaz boyunca, Bursa'da, Berrin Kulya Balkanlar yönetmenliğinde devam ederken, kabarenin müzik direktörlüğünü ve sunuculuğunu New York'ta yasayan Handan Hizmetli gerçekleştirdi. Kabarenin şarkılarını; Deniz İşler, Hande Gençosman, Zafer Cınbıl ve Sinem Saniye seslendirdi. Tango dansını Elif Onural ve Göksenin Çakmak sergiledi.

"Hayal Kumpanyası"

Yazar Ayşe Alagöz oyun sonrası, "Altı ay gibi kısa bir sürede, New Jersey-New York-Washington DC-İstanbul-Bursa hattında nice heyecanlı buluşma yaşadık. Diyalog, prova, müzikal seçimler ile gerçekleşen kabare ekibinin çoğunu ise New York'ta yaşayan müzisyenler oluşturdu. TARTE (Turkish American Repertory of Theater & Entertainment) desteğini de alan "New York Hayal Kumpanyası" ekibimizle yeni proje ve gösterimlerimize, Türkiye ve ABD'de devam etmeyi planlıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.