SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan İstanbul Havaalanı'na da seferler başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesinin ulaşım şirketi BURULAŞ'ın BBBUS otobüs seferlerinin, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ardından düzenli olarak İstanbul Yeni Havalimanı için de başlatıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2019 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2019 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'dan İstanbul Havaalanı'na da seferler başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursalıların yoğun olarak kullandığı Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşım için 2017 yılının ağustos ayında başlatılan BBBUS otobüs seferleri, günlük karşılıklı 60 seferle, aylık ortalama 60 bin yolcuya hizmet vermeye devam ediyor. Yüzde 90'a ulaşan doluluk oranıyla BBBUS, Bursalıların yoğun ilgisini görüyor.

İstanbul Havalimanı'nın hizmete açılmasının ardından vatandaşlardan gelen yoğun talebi değerlendiren BURULAŞ, BBBUS'ın rotasına bu havalimanını da dahil etti. HAVAİST ile iş birliğine giden BURULAŞ, Bursa'dan aldığı yolcuları Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaştıracak ve burada yapılacak aktarma ile vatandaşlar HAVAİST ile yeni havalimanına konforlu bir şekilde ulaşma imkanı bulacak. Sabiha Gökçen Havalimanı aktarmalı yapılacak seferlerle, Bursa'dan yola çıkan vatandaşlar 70 liralık ücretle, toplam 2 saat 45 dakika süren yolculuğun ardından yeni havalimanına ulaşma imkanı bulacak.

BURULAŞ ile Sabiha Gökçen ve yeni havalimanına ulaşmak isteyen vatandaşlar "bus.burulas.com.tr" adresinden bilet alabilecekler ve 0850 850 99 16 numaralı ulaşım hattından da bilgi alabilecekler.

Konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin gelecek vizyonunun turizm olduğunu, bu konuda da gerek ulusal gerek uluslararası alanda ulaşılabilirliğin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Yenişehir ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım hizmeti verildiklerini belirten Aktaş, şunları kaydetti:

"Özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı'na yaptığımız seferlerin yüzde 90 doluluğa ulaşması, yapılan çalışmanın ne kadar doğru olduğunun göstergesi. Halkımızın gerek yurt içindeki farklı illere gerekse yurt dışına sorunsuz bir şekilde gitmesi, yine farklı illerden ve yurt dışından Bursa'mıza gelen vatandaşların havalimanından sonra konforlu bir şekilde kentimize ulaşmasını sağlıyoruz. İstanbul Havalimanı için de talepler gelmeye başlamıştı. Sabiha Gökçen aktarmalı olarak bu seferleri de başlatmış bulunuyoruz. Halkımıza hayırlı olsun."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.