SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki IŞİD infazcısının eşi ve oğlu adliyede

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yakalanan terör örgütü IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden Suriye uyruklu şüphelinin, Kocaeli'de gözaltına alınan eşi ve oğlu adliyeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2020 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'daki IŞİD infazcısının eşi ve oğlu adliyede

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak Bursa'ya getirilen Y.A.A'nın eşi B.A. ve oğlu V.E'nin, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar daha sonra adliyeye getirildi.

Terör örgütü IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden "Abu Taki Alshamy" kod adlı Y.A.A. ile bir gün sonra yakalanan diğer oğlu K.E. için ise ek gözaltı süresi talep edildiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Bursa, İzmir ve Kocaeli Emniyet Müdürlükleri ekipleri, Suriye'nin Deyrizor kentine bağlı El-Meyadin ve El-Bukemal bölgelerinde IŞİD'in üst düzey yöneticisi olarak faaliyet gösteren Y.A.A'nın İnegöl ilçesinde saklandığı bilgisine ulaşmıştı.

Harekete geçen ekipler, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla özel harekat ekiplerinin desteğiyle 17 Şubat'ta operasyon düzenlemiş, terör örgütü IŞİD'in propaganda amaçlı infaz videolarında yer alan Y.A.A, ilçede bir inşaatta yakalanmıştı. Polisin aynı ilçede 18 Şubat'ta gerçekleştirdiği operasyonda da Y.A.A'nın, terör örgütünde sözde istihbaratçı olarak faaliyet gösteren oğlu K.E. gözaltına alınmıştı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda ise Y.A.A'nın eşi B.A. ve diğer oğlu V.E. yakalanıp Bursa'ya getirilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.