SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki FETÖ davasında 9 tahliye

Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 26'sı tutuklu 60 sanığın yargılandığı davada mahkeme, 6 sanığı ev hapsi, 2'sini 50'şer bin lira kefaletle, 1'ini de adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Mahkeme daha önce serbest bırakılan 4 sanığa ilişkin yeniden tutuklama talebini ise reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'daki FETÖ davasında 9 tahliye

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve bazı iş adamlarının yer aldığı 26'sı tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise savunmalarının ardından mahkeme heyetinin kararıyla duruşmanın bugünkü bölümünden vareste tutuldu.

Eski Vali Harput da duruşmaya tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Başsavcının tutuklanmalarını talep ettiği sanıklar ek savunma yaptı

Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'un bir süre önce mahkemeye gönderdiği ek iddianameyle tutuklanmalarını talep ettiği, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak tahliye edilen F.K, E.A, H.G. ve Ş.U. savunma yaptı.

Sanıklar tutuklanma talebinin reddedilmesini isteyerek haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Cumhuriyet savcısı da mütalaasında, başsavcının ek iddianamesi doğrultusunda 4 sanığın tutuklanmasını, söz konusu iddianamede ifadelerine yer verilen tutuklu sanıklar Mahmut K. ve Selamettin Ö.'nün tahliyesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı ayrıca bazı sanıkların talepleri doğrultusunda yeni tanıkların dinlenmesini ve mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan hakkında adli kontrol şartı verilenlerin bu hallerinin devamına, gizli tanıkların ses ve görüntülerin değiştirilerek Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bir sonraki duruşmada dinlenmelerine, sanıkların şahsi mal varlıkların üzerindeki tedbir kararının devamını kararlaştırdı.

Heyet ayrıca, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak tahliye edilen ve savcılığın ek iddianame hazırladığı F.K, E.A, H.G. ve Ş.U. hakkındaki tutuklanma talebini reddetti. 

Ara kararda 9 sanığa tahliye

Tutuklu sanıklardan Turan Boztepe, Eyüp Karakuş, Selamettin Özgörüş, Mahmut Kesici ve Cengiz Resimoğlu ile Selahattin Çelik'e ev hapsi, Veli Velioğlu ve Sevgi Demir'in ise ellişer bin lira kefaretle tahliyesine karar verildi.

Mahkeme, Celal Sevmezler'in de adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu arada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde görevli polis memurları da duruşmayı takip etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.