SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da yedi bin kişiye kalp krizi eğitimi

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bu yıl il genelindeki 150 farklı noktada 7 bin kişiye kalp krizi eğitimi verdiklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da yedi bin kişiye kalp krizi eğitimi

Sağlık Bakanlığı'nın kalp krizine karşı farkındalık oluşturmak için hayata geçirdiği "Hızlı Davran Hayatını Kurtar" projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Akan, Türkiye'de her 10 ölümden 4'ünün kalp krizi nedeniyle yaşandığını söyledi. 

Kalp krizine bağlı ölümlerin yarısının, belirtilerin başladığı ilk 3-4 saat içinde ve çoğunlukla hastaneye ulaşmadan önce gerçekleştiğini vurgulayan Akan, "Hızlı Davran Hayatını Kurtar" projesiyle bu konuda vatandaşlara çeşitli farkındalık çalışmaları düzenlediklerini ifade etti.

Projesinin iki temel hedefi bulunduğunun altını çizen Akan, "Birinci hedef toplumun kalp krizi belirtileri konusunda bilinçlenmesini sağlamaktır. Kalp krizi belirtileri ortaya çıkar çıkmaz acil tıbbi yardım çağrılmaması kalp krizi tedavisinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Çünkü kalp krizi söz konusu olduğunda her saniye önemlidir. Projenin bir diğer hedefi de vatandaşların acil durumlarda 112'yi arayarak hastaneye ambulansla gitmesi ve uygun tedaviye erişiminin sağlanmasıdır." açıklamasında bulundu.

Proje kapsamında 7 bin kişiye farkındalık eğitimi verdiklerini vurgulayan Akan, "İl genelinde 150 farklı noktada vatandaşlarımıza kalp krizi ve alınabilecek önemlerle ilgili eğitim verdik. Yine konuyla ilgili 5 bin broşür dağıttık ve 16 tane farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdik. Projemize medyamızın da büyük desteği oldu. Yıl boyunca hekimlerimiz çeşitli televizyon programlarında konuyla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirdi. Çalışmalarımızı önümüzdeki yıl da tüm hızıyla sürdürerek vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.