SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da yaban mersini yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Bursa'da Uludağ eteklerindeki yüksek kesimlerde son yıllarda ahudududan sonra yaban mersini yetiştiriciliği yaygınlaşmaya başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Tarım AŞ tarafından sürdürülen yaban mersini yetiştiriciliği projesi kapsamında 75 bin fidan çiftçilere verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2020 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2020 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da yaban mersini yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'da tarımla uğraşan çiftçilere 75 bin yaban mersini fidanı dağıtıldı. Yıl sonuna kadar rakamı 150 bine çıkarmak istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu fidanlarla şehrimizde 400 dönüm yeni yaban mersini bahçesi tesis edilmiş olacak" dedi.

Bursa'nın tarımsal üretimde ciddi potansiyelinin bulunduğunu, yaban mersini başta olmak üzere birçok üründe iklim, coğrafya ve flora gibi birçok avantaja sahip olduklarını kaydeden Başkan Aktaş, "Şehrimizde katma değerli ürünlerin üretimini artırmak ve özellikle belli stratejik ürünlerde ön plana çıkmak, üreticimize bu alanda farkındalık kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

'Bursa'yı merkez haline getirmek istiyoruz'

Bursa'yı yaban mersini üretiminde merkez haline getirmek istediklerini ifade eden Aktaş, geçen yıl 10 bin yaban mersini fidanını çiftçilere ulaştırdıklarını, bu yıl hedefi daha da büyüterek 75 bin yaban mersini fidanını çiftçilerle buluşturduklarını söyledi. Aktaş, "Yıl sonuna kadar sayıyı 150 bine tamamlamayı hedefliyoruz. Çiftçilerimiz süreçten çok memnunlar. Bu fidanlarla şehrimizde 400 dönüm yeni yabanmersini bahçesi tesis edilmiş olacak. Üretim kapasitemiz daha da artacak. Talep olduğu sürece fidan tedarik etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir ve izlenebilir projeler peşinde olduklarını belirterek, çiftçileri yeni çeşitler ve farklı katma değerli ürünler ile geliştirmeye, desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Aktaş, yaban mersini fidanlarının tedarik sürecinde finansman noktasında çiftçilere önemli imkanlar sunduklarını söyledi. Aktaş, "Toplam maliyetin yarısını biz karşılıyoruz. Kalan kısmın yarısını ilk hasatta diğer yarısını da bir sonraki sene hasattan sonra alıyoruz. Yani çiftçimizi hem sübvanse ediyor hem de finansman olarak destekliyoruz" dedi.

Başkan Alinur Aktaş, yaban mersini fidanlarının bu yıl 'koronavirüs şartları nedeniyle' vatandaşlara yerinde teslim edildiğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.