SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da UNESCO kutlaması

Bursa'nın, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) dünya mirası ilan edilişinin 4. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında lise öğrencileri tarafından yapılan resimlerin sergi açılışı yapıldı ve panel gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da UNESCO kutlaması

Bursa'nın, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) dünya mirası ilan edilişinin 4. yıl dönümünde Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikler kapsamında "Nesiller Boyu Kültürel Miras: Fırsatlar ve Sorumluluklar Paneli" düzenlendi, resim sergisi açılışı yapıldı.

Panelin oturum başkanlığını Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu yaptı.

Panele konuşmacı olarak katılan Oxford Brookes University Öğretim Üyesi Dr. Aylin Orbaşlı, "Kentsel Miras: Tanıtım ve Aidiyet" konusunda, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Gül Ünal, "Kültür Varlıkları ve Afet Yönetimi: Gelecek İçin Şimdiyi Korumak" konusunda, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evrim Ölçer Özünel, "Gelecek Kuşaklara Miras: Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunmasında Riskli Alanlar" konusunda sunum yaparken Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye Temsilcisi Dr. Deniz İkiz Kaya ise "Gelecek Nesiller İçin Tarihi Kentsel Peyzaj: Kentsel Miras Yönetimine Yerel Toplulukların Katılımı" konusunda sunum yaptı.

Panelin ardından sergi açılışı yapıldı. Bursa genelinde proje alanına seçilen Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, Tophane Endüstri Meslek Lisesi ve Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lİsesi öğrencilerinin 100'e yakın çalışmaları etkinlik kapsamında sergilendi. Öğrencilere katılım belgesi, başarı belgesi ve hediyeler verildi. 

Sergi açılışı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, dünya miras listesine girişin 4. yıl dönümünü kutlamak ve bir anma yapmak üzere toplantı yaptıklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında önce panel yaptıklarını aktaran Dostoğu, şöyle konuştu:

"Bugün ayrıca lise öğrencileri tarafından sergi açılışı yapıldı. Dünya miras alanlarımızdan birinde bulunan 3 lisedeki öğrencilerin resimlerinin sergisini de açtık. Öğrencilere eğitimler verdik. Verilen eğitimden sonra da öğrencilerin bizim miras alanlarımızla ilgili resimler yapmasını istedik. Burada amacımız, öğrencilerin tarih, kültür konusunda bilinçlenmelerini sağlamak. Çünkü resim yaparken onları daha iyi algılıyorlar, öğreniyorlar."

Kültürel miras konusuna farklı perspektiften baktıklarını aktaran Dostoğlu, "Önümüzdeki yıllarda da bu etkinlik devam edecek. Biz yıl içinde çok çeşitli etkinlikler de yapıyoruz. Okullara giderek öğrencilere eğitim veriyoruz. Alanların sorunları varsa yetkililere aktarıyoruz." diye konuştu.

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Hatice Doğan, "Öğrenciler resim sergisi için özveriyle çalıştılar, güzel çalışmalar ortaya çıkardılar. Öğrencilerimizin çalışmalarının hepsi çok beğenildi. Sulu boya, guaj boya, akrilik, kara kalem çalışmaları mevcut. Bu çalışma öğrencilerde yeni dönem için motivasyon sağladı." diye konuştu. 

Öğrencilerin çalışmalarını yürüten Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Resim Öğretmenleri Nesrin Çolak(soda) ve Hatice Doğan

Lise öğrencilerinin çalışmalarından oluşan resim sergisi 30 Haziran'a kadar açık kalacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.