SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da ücretsiz bez torbalara hücum!

Bursa'nın İnegöl ilesinde Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları tarafından vatandaşlara ücretsiz bez torba dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2019 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2019 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da ücretsiz bez torbalara hücum!

SP'li gençler Uzun Sokak girişinde halka ücretsiz bez torba dağıttı. Bez torbalar kapışıldı. SP Gençlik Kolları Başkanı Resul Cerhal, yeni yıl ile birçok uygulamanın hayata geçirildiğini, birçok ürün, hizmet ve vergiye de zam yapıldığını söyledi.

Bunlardan en çok tepki çekenin marketlerde uygulamaya konan paralı poşetler olduğunu ifade eden Cerhal, şunları söyledi:

"Yeni uygulama ile vatandaşların marketlerden alışverişleri için alacağı poşetler 25 kuruş ile satılmaya başlandı. Saadet Partisi olarak ifade etmek isteriz ki plastik kullanımını azaltmak için yapılan her uygulamanın arkasındayız. Ancak plastik sarfiyatını azaltmak kılıfıyla yapılan rantın da, soygunun da karşısındayız. Poşet parası, sözde çevre dostu uygulama adı altında vatandaşın sırtına yüklenirken, satış yapan firma ise parayla satılan poşetlerindeki logosunu kaldırmayarak bedava reklam yapmaya devam ediyor. Tekrar üzerine basarak söylüyoruz ki, reklam içeren poşetler para ile satılamaz. Sanki bir virüs gibi şehrimizin her noktasında biten, İnegöl'ün yerli esnafını, mahalle bakkalını bitiren, adeta kapitalizmin sokak şubeleri olan zincir marketler, bu uygulama ile kendilerine ciddi maliyet oluşturan poşet bedelinden kurtulduğu gibi, poşetin maliyetini düşündüğümüzde bunun satışından da yüzde 300'e varan kar sağlamaktadır. Buradan yöneticilerimize ve yetkililerimize sesleniyoruz. Eğer mesele çevre dostu bir uygulamaysa o zaman hiçbir suretle poşet kullanılmasına izin verilmesin. Belirlenen bir fiyatın üzerinde alışveriş yapanlara ilgili market tarafından ücretsiz bez poşet verilsin" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.