SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da tarım ve hayvancılık fuarları açıldı

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ'nin Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlediği Bursa 15. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2017) ile Bursa 10. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı kapılarını açtı. 

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da tarım ve hayvancılık fuarları açıldı

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ'nin Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlediği Bursa 15. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2017) ile Bursa 10. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı kapılarını açtı. 

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarların açılış töreninde konuşan TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 15 Ekim'e kadar açık kalacak fuarların 7 salon ve 75 bin metrekare açık sergi alanında gerçekleştirileceğini belirtti.

Ersözlü, fuarların traktör ve tarımsal mekanizasyon satışlarına büyük katkı sağladığını, bu yıl da 300 binden fazla ziyaretçiyi TÜYAP Bursa çatısı altında ağırlamayı hedeflediklerini bildirdi. 

Fuar yerleşkesinin tümünün son metrekaresine kadar dolu olduğunu aktaran Ersözlü, bu yılki fuarlarda 420 firma ile yurt içinden ve dışından bin 216 markanın ürünlerini sergilediğini söyledi. Ersözlü, "Traktörden fidana, süt sağım sitemlerinden sulama sistemlerine kadar geniş ürün grubunu barındıran fuarlar, modern tarımın tüm süreçlerini gözler önüne seriyor. Yurt içinden neredeyse tüm şehirlerden gelecek çiftçi ve iş adamlarıyla sektörün ticari iş hacmine katkı sağlamasını hedefliyoruz." diye konuştu.

Fuarlar kapsamında 11 firmanın Türkiye'de ilk kez piyasaya süreceği traktörlerin tanıtımını yapacağını anlatan Ersözlü, şöyle konuştu:

"Yurt dışından gelen ziyaretçi sayısında anlamlı bir büyüme var. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 50'lik bir büyümeyle 38 farklı ülkeden gelen bine yakın yabancı iş adamı burada katılımcı firmalarımızla buluşacak. Bu ziyaretçilerimizi önemsiyoruz. Bugünden itibaren gelmeye başladılar ve katılımcı firmalarla ikili iş görüşmelerinde bulunuyorlar. Bu ziyaretçilerin getirilmesi konusunda Ekonomi Bakanlığının, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının ve TÜYAP'ın yurt dışı ofislerinin anlamlı bir desteği ve çalışması var."

Ersözlü, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Bursa Ziraat Odaları iş birliğinde akademisyen, üretici, üretici örgütleri ve ziraat mühendislerinin katılımıyla bu yıl 4'üncü kez "Gıda Güvenliği ve Tam Bağımsızlık İçin Tarım" temalı Bursa Tarım Paneli'nin yapılacağını bildirdi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa'nın verimli toprakları ve çalışkan insanlarıyla önemli bir tarım şehri olduğunu aktardı.

Siyah incir, şeftali, armut, zeytin gibi dünyaca ünlü tarım ürünlerine sahip olduklarını dile getiren Altepe, şunları kaydetti:

"Dünyaya en büyük ihracatın yapıldığı şehirlerden başta geleni Bursa. Fuar şehri olma yolunda hızla ilerleyen Bursa'nın en önemli fuar buluşması da tarım ve hayvancılık sektöründe oluyor. Temennimiz bu organizasyonların amacına ulaşması. Tarım sektörü stratejik bir sektör. Kendimize mutlaka yeterli olmamız gerekiyor. Bizim gibi iddialı ülkelerin özellikle kendine bu konuda yeterli olması gerekiyor. Tarım dünyanın her yerinde devlet tarafından destekleniyor. Bizler de yerel yönetimler olarak Büyükşehir Yasası kapsamında bu düzende rol almak durumundayız. Tarım ve hayvancılık yapan çiftçimizin ve üreticimizin yanında olmak durumundayız. Bu işin modeli de şu anda Bursa. Kurduğumuz Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tüm Türkiye'ye örnek oldu. Diğer belediyelere de örnek oldu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.