SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da sokak hayvanları için eylem yaptılar

Sokak hayvanlarına yapılan şiddet olaylarına dikkati çekmek için Bursa'da bir grup, "Sokak Hayvanıma Dokunma" sloganıyla eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 21:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da sokak hayvanları için eylem yaptılar

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde toplanan Bursa Ayyıldız Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üye ve gönüllüleri, sokak hayvanlarının yaşadığı şiddet olaylarına dikkati çekmek için hayvanlarıyla basın açıklaması düzenledi.  

Grup adına açıklama yapan Dernek Başkanı Kerim Gürsel Çelebi, toplumsal duyarlılık için toplandıklarını söyledi.

Farkındalık yaratmak için bir araya geldiklerini aktaran Çelebi, "Sokak hayvanlarının da her canlı gibi yaşama hakkı olduğunu ve onların vahşi bir şekilde katledilerek, can çekişerek öldürülmesini insanlık dışı bir eylem olduğunu dile getirmek için burada toplandık." dedi.

Çelebi, hayvanların ilgi ve alaka istediğini belirterek, "Her şeyi devletten beklememek adına, toplumun tüm katmanlarının organize bir şekilde bu hayvanlara ellerinden geldiğince sahip çıkmaları, beslemeleri, doyurmaları gerektiğini düşünüyoruz. İlgi ve alaka gösterdiğimiz, bunları beslediğimiz sürece hiç kimseye zararı olmadan kendi hallerinde yaşayacak canlılardır. İnşallah bu şiddet olayları son bulacaktır." diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.