SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da şehitliklerde bayram yoğunluğu

Bursa'da Kurban Bayramı arifesi nedeniyle vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliklere akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2018 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2018 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da şehitliklerde bayram yoğunluğu

Bursa'da Pınarbaşı Garnizon Şehitliği'ne gelen vatandaşlar, temizleyip su döktükleri, çiçeklerle donattıkları mezarların başında dua etti, duygusal anlar yaşadı.

Bursa Garnizon Komutanı Albay Kıvanç Kerpişçi de yakınlarının mezarı başında bekleyen şehit aileleriyle tek tek sohbet etti, moral verdi, mezarlara karanfil bıraktı. 

İki aylık astsubayken Polatlı'da şehit olan Hasan Hüseyin Daştan'ın annesi Güldane Daştan, evlatları olmadan bayram geçireceklerini söyledi.

Daştan, "Can yavrum can, anne ne söylesin ki burnunun direkleri sızlıyor. İçim dolu, bayram geldi, bayram ederler, analara ne bayram ki içi dolu ana." ifadelerini kullandı.

Şehit pilot üsteğmen oğlu Fedai Aydın'ın kabrinin Eskişehir Hava Şehitliği'nde olduğunu belirten Refik Aydın ise Bursa'da yaşadığını, her bayram buradaki şehitlikleri ziyaretinde oğlunu ziyaret etmiş gibi hissettiğini dile getirdi. 

Arife günü nedeniyle şehitlikte yoğunluk yaşanırken toplu dualar edildi.

Bursa'dan, 1992'de teröristlerce basılan karakolda şehit olan oğlunun kabri başına geldiğini dile getiren şehit annesi Aysel Özer, "Daha dün gibi. Her şeyimiz burası bizim. Düğünümüz, bayramımız hepsi burada." diye konuştu. 

Şehit asker Aliyar Yurtsever'in babası Hasan Yurtsever de oğlunun 1998'de Diyarbakır-Bingöl arasında çıkan bir çatışmada şehit olduğunu anlatarak, "Kaderi böyleymiş. 20 yaşındaydı. Hep hasretlik, keder... Öyle geçiyor zaman. Hayat boyunca böyle gidecek." dedi.

Şehit asker Halil İbrahim Gürel'in annesi Aysel Gürel de oğlunun geçen yıl Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Hakkari Çukurca'da Kuzey Irak sınırında şehit edildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ne diyeyim ki? Sözün bittiği yer, şehit bu. Anneyim ben evlat nasıl yetişiyor bir anne bilir bunu. Başka kimse bilemez. Ayağına diken batsa hemen canın yanıyor, benim evladım gitmiş. Bir Kurban Bayramı'nda aldık şehitlik haberini. Bayramımızı kara getirdiler, Allah da onların her gününü, her saniyelerini kara getirsin. Diyecek bir şey yok, vatan sağolsun diyoruz. Bayrağımız, vatanımız için hepimiz bu yolda beraberiz. Yapacak bir şey yok."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.