SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da sağlık ekiplerinin salgınla yoğun mücadelesi

Bursa'da koronavirüs vakalarına müdahale eden acil sağlık çalışanlarının yoğun mesaisinin devam ettiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2020 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2020 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da sağlık ekiplerinin salgınla yoğun mücadelesi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, koronavirüsle mücadelede en önde yer alan ve vatandaşlarla ilk teması kuran 112 Acil Sağlık ekipleri, en iyi sağlık hizmetini sunmak için hayatlarını ortaya koyuyor.

Sağlık çalışanları hem olası hastaları hem de kendilerini virüsten korumak için özel kıyafet ve malzemelerle izole olduktan sonra göreve başlıyor.

Bursa'da çalışan Sağlık Müdürlüğüne bağlı 79 istasyondan biri olan 13 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri Merkezinde görevli acil tıp teknisyeni Hacer Ünvermiş, paramedik Gözde Dağlar ve acil tıp teknisyeni Eyüp Soydan, bu süreçte sürekli olarak birlikte sahada yer aldıklarını ifade etti.

Bulaş riskini önlemek için bu tedbirlerin alındığını belirten 8 yıllık acil tıp teknisyeni Hacer Ünvermiş de yoğun bir dönem geçirdiklerini aktardı.

Pandemi süresince kendilerine gelen çağrılarda sonra koruyucu giysiler ve ekipmanlarını giyerek vakalara çıktıklarını anlatan Ünvermiş, "Vakaya ulaştığımızda ise hastamızın da önlemini alıp maskesini takıyoruz. Hastamızı hastaneye bıraktıktan sonra ambulansımızı Sağlık Bakanlığımızın talimatlarına göre dezenfektanlarla temizliğini yapıyoruz. Ambulansımızı belli bir süre havalandırdıktan sonra, bir sonraki vakaya hazır hale getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.