SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım kararı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanması için karar aldıklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2020 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2020 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım kararı

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde uygulanan ve salgın hastalık ile büyük özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarına destek olması amacıyla yürürlüğe konan toplu taşımadan ücretsiz yararlanma imkanı Bursa'da eylül ayı itibarıyla sona ermişti. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanması için karar aldıklarını duyurdu.

Aktaş, belediyenin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda alınan kararın yarından itibaren geçerli olacağını belirtti. Aktaş, şunları kaydetti:

"Bugün, grup toplantımızın ardından Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantımızı gerçekleştirdik. Meclisimizde aldığımız kararla, pandemi sürecinde büyük kahramanlıklar gösteren sağlık çalışanlarımız, yarından itibaren toplu ulaşım hizmetimizden ücretsiz yararlanacak. Hayırlı olsun. "

Alınan karara göre sağlık çalışanları Bursakart ücret entegrasyonuna dahil olan toplu taşıma araçlarından yarından itibaren 31 Aralık 2020'ye kadar ücretsiz yararlanacak. İlçeler arası turizm ve hava alanı hatları ile ayakta yolcu almayan hatlar kapsam dışında tutuldu.

Ne olmuştu?

28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin ücretsiz ulaşım ve kamuya ait sosyal tesislerden yararlanma hakkı uzatılmıştı. Sağlık çalışanlarına tanınan bu hak Bursa'da ise, meclis kararı olmadığı gerekçesiyle Burulaş tarafından uygulanmıyordu.

Bursa Tabip Odası, Burulaş'ın meclis kararı olmadığı gerekçesiyle sağlık çalışanlarına tanınan toplu taşımadan yıl sonuna kadar ücretsiz yararlanabilme hakkının uygulanmamasına tepki göstermişti. 

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, sağlık çalışanlarının Bursa'da ücretsiz ulaşımdan yararlanamamasını eleştirerek, "Tıpkı su faturalarında olduğu gibi daha önce Bursa halkına uygulanan çifte farklı muamele şimdi de sağlıkçılara yapılıyor. Sağlık çalışanlarının toplu taşıma hakkı Bursa'da Eylül ayı itibariyle son buldu. Bu nasıl bir vicdandır?" diye konuşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.