SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da sağlık çalışanları ücretsiz ulaşım istiyor

Bursa Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Levent Soydinç, Bursa'da sağlık çalışanlarının toplu taşımadan yıl sonuna kadar ücretsiz yararlanabileceği kararının uygulanmamasına ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın aldığı bu kararı herhalde uygun görmemiş olacaklar ki Bursa Büyükşehir Belediyesi böyle bir karar almaya gerek görmemiş. Bunun başka bir açıklamasını bulamıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2020 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2020 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da sağlık çalışanları ücretsiz ulaşım istiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Burulaş, meclis kararı olmadığı gerekçesiyle, Resmi Gazete'de yayımlanan, sağlık çalışanlarının toplu taşımadan yıl sonuna kadar ücretsiz yararlanabileceği kararını uygulamadığını açıkladı.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde uygulanan ve salgın hastalık ile büyük özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarına destek olması amacıyla yürürlüğe konan toplu taşımadan ücretsiz yararlanma imkanı Bursa'da eylül ayı itibarıyla sona erdi. 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin ücretsiz ulaşım ve kamuya ait sosyal tesislerden yararlanma hakkı uzatılmıştı. Sağlık çalışanlarına tanınan bu hak Bursa'da ise, meclis kararı olmadığı gerekçesiyle Burulaş tarafından uygulanmıyor.

MECLİS KARARI YOK!

14 Eylül'de Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan'ın yazılı olarak istediği bilgi, iki hafta sonra 2 Ekim tarihinde Burulaş tarafından verildi. Genel Müdür Mehmet Kürşat Çapar imzalı yazıda, "Sağlık çalışanlarımız ile ilgili ücretsiz seyahat hakkı verilmesine dair tarafımıza ulaşan bir meclis kararı mevcut değildir. Konu üst yönetimimizin gündeminde olup herhangi bir değişiklik yapılması durumunda tüm yayın organlarımızdan duyurusunun yapılacağını bilgilerinize rica ederiz" denildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de sağlık çalışanları toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanırken, Bursa'daki sağlık emekçilerine bu hakkın tanınmamasına tepki gösteren BTO Başkanı Türkkan, hastalıklarla mücadelede özveriyle çalışan hekimler ve sağlık çalışanlarına toplu taşımanın hemen ücretsiz olarak sağlanması gerektiğini belirtti.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE UYGULANIYOR

HalkTV yayınında  konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Levent Soydinç, 28 Ağustos'ta Resmi Gazete yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nyle, 31 Ağustos'a kadar sağlık çalışanlarına tanınan ücretsiz toplu ulaşımdan faydalanma hakkının 31 Aralık'a kadar uzatıldığını söyledi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de bulunan sağlık çalışanlarına bu hakkın tanındığını belirten Dr. Soydinç, "Bu Bursa'da uygulanmadı. Biz Bursa Tabip Odası olarak kendilerine 14 Eylül'de yazılı olarak başvurarak bu hizmetten yararlanmayı talep ettik. Ancak, 1 Ekim'de gelen cevapta, 'Sağlık çalışanlarımız ile ilgili ücretsiz seyahat hakkı verilmesine dair tarafımıza ulaşan bir meclis kararı mevcut değildir. Konu üst yönetimimizin gündeminde olup herhangi bir değişiklik yapılması durumunda tüm yayın organlarımızdan duyurusunun yapılacağını bilgilerinize rica ederiz' denildi. Yani kısaca belediye meclisimiz böyle bir karar almadığı için biz de böyle bir uygulamada bulunamayacağız dediler" ifadelerini kullandı.

"BUNU ANLAMLANDIRAMIYORUZ"

Levent Soydinç, Cumhurbaşkanlığı Kararı'nı hatırlatan spikere şunları söyledi:

"Evet karar var ama şöyle bir madde de var kararda: İlgili belediye tarafından karar verilmesi şartıyla. Yani Cumhurbaşkanımızın aldığı bu kararı herhalde uygun görmemiş olacaklar ki Bursa Büyükşehir Belediyesi böyle bir karar almaya gerek görmemiş. Bunun başka bir açıklamasını bulamıyorum. Biz bununla ilgili bütün Bursa Tabip Odası'na kayıtlı bulunan 3 bin 100 üyemizin tümüne bu konuda mail atarak bilgilendirdik ve katıldığımız bütün toplantılarda bunu dillendirme kararı aldık"

Soydinç, "Fakat bunun bu kadar dallanıp budaklanacak bir konu olmadığını düşünüyorum. Ya bir iletişim eksikliği var, ya Büyükşehir Belediye Başkanına bunun iletilmediğini düşünüyorum. Biz Tabip Odası olarak üyelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına elimizden gelen desteği sağlarken, diğer belediyeler, mesela Nilüfer Belediyesi on binlerce maskeyi ücretsiz olarak sağlık çalışanlarımıza dağıtmışken, otellerde konaklama ücretini üstlenmişken, Büyükşehir Belediyesi'nin yardımcı olmamasını anlamlandıramıyorum" dedi.

47'Sİ HEKİM 107 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Ülke çapında 47'si hekim olmak üzere 107 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini belirten Dr. Levent Soydinç, "30 yaşında genç bir hekim kardeşimizi COVID komplikasyonuna bağlı olarak kaybettik. Hal böyleyken, belediye kurumlarından bu desteği alamamak gerçekten bizi incitiyor" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.