SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da okul merdiveninde beslenme saati!

'Yap-boz'a dönen sınavlardan müfredata, dersliklerden öğretmen yetersizliğine kadar birçok sorunun yaşandığı eğitimde sorunların ardı arkası kesilmiyor. Tekli eğitim yapılan okullardan bazılarında öğrencilerin sorunlarından biri de beslenme.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da okul merdiveninde beslenme saati!

Sancılı başlayan eğitim-öğretim yılında bir ay geride kalırken Bursa merkez Yıldırım ilçesindeki Hasan Ali Yücel İlkokulu'nda öğrencilerin beslenme sorunu ailelerin şikayetlerine neden oluyor. Okul yönetiminin beslenme konusunda bir çözüm bulmamasından dert yanan veliler, be yüzden okulla evleri arasında mekik dokuduklarını, çocuklarının öğle vakti sağlıksız şekilde karınlarını doyurmak zorunda kaldıklarını söylüyorlar.

Bazı aielerin çocuklarını öğle arasında eve getirip yemek yedirdiğini, bazılarının ise okula gidip bahçede, merdivenlerde, duvar kenarlarında çocuklarının beslenmesinde yanlarında olduklarını anlatan veliler, okul yönetiminin soruna çözüm bulunması konusundaki çağrılarına, "Beslenme saatinde nöbetçi öğretmen bulunduramayız" yanıtını verdiklerini anlatıyorlar.

Bin 500 dolayında öğrencinin bulunduğu Hasan Ali Yücel İlkokulu'nda yaşanan bu durumdan yakınan veililer, "Bize, beslenme vaktinde isterseniz çocuklarınızın başında siz bekleyin ya da evinize götürüp yemeğini yedirin diyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz." dediler.

Veliler, çocuklarının bu şekilde çok sağlıksız beslendilerini belirterek, soğuk ve yağışlı havalar başlamadan yemek sorununun okul binası içinde sağlıklı bir çözüme kavuşturulmasını istediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.