SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da öğrencilerin karne heyecanı

Bursa'da 2018-2019 eğitim öğretim yılını tamamlayan ilk ve orta dereceli okulların öğrencileri karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da öğrencilerin karne heyecanı

Bursa'da 2018-2019 eğitim öğretim yılı karnelerin dağıtılmasıyla sona erdi. Bursa'da bin 652 okulda 577 bin 545 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Öğrencilerin, öğretmenelerin karnelerini dağıtılmasıyla yaklaşık 3 ay sürecek tatili başlamış oldu. 

Eğitim döneminin son gününde Mustafa Dörtçelik İlkokulu'nda öğrencilerin karne sevincine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı da ortak oldu.

Vali Canbolat'tan veli ve öğrencilere yaz tatili tavsiyesi

Vali Canbolat ve protokol üyeleri, karne ve hediyelerini dağıttıkları öğrencilere tatili verimli bir şekilde geçirmeleri temennisinde bulundu.

Törende konuşan Vali Yakup Canbolat, şunları kaydetti:

"Velilerimizin, karnelerinde düşük notu olan öğrencilerimizi eksik kaldıkları noktalarda desteklemelerini ve bu yönde çocuklarımıza katkı sunmalarını bekliyoruz. Tatil döneminde velilerimizin çocuklarla daha fazla zaman geçirmelerini, çocuklarıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere daha çok katılmalarını arzu ediyoruz. Tatil döneminde ailelerimizden çocuklarını bol bol kitap okumak, tarihi, kültürel ve turistik geziler yapmak, sinema ve tiyatroya gitmek gibi kültürlerinin ve kişiliklerinin gelişmesine katkı sunacak değişik etkinlikler yapmaya teşvik etmelerini arzu ediyoruz. Yine çocuklarımızın ailelerine, eş ve dostlarına ziyaretlerde bulunmalarını tavsiye ediyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de karnelerin sonuç değil bir tespit olduğunu vurguladı.

Dülger, karnelerin sadece bir başarı veya başarısızlık göstergesi olmadığını, çocukların eksik kaldığı yönlerini tamamlayabilmeleri için önemli bir fırsat sunduğunu dile getirdi.

Aktaş: Çocuklar bir spor va sanat dalıyla ilgilenmeli

Karne alan tüm öğrencileri tebrik eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, çocukları güzel bir tatil döneminin beklediğini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların tatili en güzel şekilde değerlendirebilmeleri için farklı programlar hazırladıklarını dile getiren Aktaş, "Çocuklarımız Bilim Teknoloji Merkezi'mizden istifade edebilirler. Farklı deney düzeneklerinde ufuklarını genişletebilirler. Yine yaz spor okullarımız var. İlgi duydukları alanla akalı dönemler halinde farklı spor dalına giderek bu heyecana ortak olabilirler. Anne babalara tavsiyem, evet çocuklar kitap okumalı, iyi dinlenmeli, oyun oynamalı ama özelliklere de bir spor ve sanat dalıyla ilgilenmeleri noktasında bir hamlede bulunabilirler. Ben karne alan tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Nilüfer'de karneler Turgay Erdem'den

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, okulları ziyaret ederek karne alan öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Öğrencileri kutlayan Turgay Erdem tatilde bol bol kitap okuyup spor yapmalarını istedi.

İlk olarak Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu'na giden Turgay Erdem, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere karnelerini veren Turgay Erdem, hepsini tek tek kutlayarak, tatilde bol bol dinlenmelerini istedi. Öğrencilere tatilde kitap okuyup, spor yapmaları yönünde de tavsiyelerde bulunan Erdem, öğretmen ve aileleri de kutladı.

Turgay Erdem, Özel Era Okulları'nı da ziyaret ederek miniklerin karne coşkusuna ortak oldu. Erdem, ziyaretleri sırasında öğrencilere karne hediyesi de verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.